Παρασκευή 19.04.2024 | Εορτάζουν: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συνάντηση Ανδρουλάκη με πρυτάνεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ04.03.2024 | 5:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας με τους πρυτάνεις, συνεχίζοντας τον διάλογο με τους εκπαιδευτικούς φορείς σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών – μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

«Όπως γνωρίζετε, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες ανοίξαμε τον διάλογο για την παιδεία και για τα μη κρατικά-μη κερδοσκοπικά όπως εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υλοποιηθούν. Βασική μας προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου. Πάνω από το 85% των Ευρωπαίων φοιτητών σπουδάζουν σε δημόσια πανεπιστήμια. Βάσει αυτού πιστεύουμε ότι κάθε Κυβέρνηση έχει χρέος να στηρίξει το δημόσιο πανεπιστήμιο και σε επίπεδο υπηρεσιών, παροχής εφοδίων προς τους φοιτητές και έρευνας, όπου δυστυχώς η χώρα μας βρίσκεται πολύ πίσω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης ανοίγοντας τη συζήτηση.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Για εμάς η ρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να γίνει μέσα από διάλογο, με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και θέτοντας προτεραιότητες που θα της δίνουν πνοή μακροπρόθεσμα και όχι με διευθετήσεις. Αυτό που εντοπίζουμε από την πρώτη στιγμή που ήρθε στη δημόσια διαβούλευση αυτό το σχέδιο νόμου, είναι ότι προτεραιότητα είναι οι διευθετήσεις».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης