Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Συνάντηση Αυγενάκη – Κουρέτα

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ16.10.2023 | 4:48 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνάντηση με τον εκλεγμένο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα θα έχει την Τρίτη 17 Οκτωβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου όπως είπε «να μη χαθεί ούτε μέρα στην εφαρμογή του προγράμματος που έχει εξαγγείλει το ΥπΑΑΤ για τη Θεσσαλία».

Η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο ΥπΑΑΤ, έχει ως στόχο την άμεση συνεργασία για να αποφευχθούν εύλογες καθυστερήσεις που προκαλεί η μετάβαση σε νέα διοίκηση.

Ο ΥπΑΑΤ στις παρεμβάσεις του διευκρίνισε ότι ποτέ ο ίδιος ή κάποιο άλλο στέλεχος της κυβέρνησης δεν είπαν ότι δεν θα συνεργαστούν με τους εκλεγμένους Δημάρχους ή Περιφερειάρχες, από όποιο κόμμα κι αν προέρχονται.

Όσον αφορά στη Θεσσαλία, επισήμανε ότι η ηγεσία του ΥπΑΑΤ βρισκόταν επί 33 ημέρες στη Λάρισα και σε ολόκληρη την Περιφέρεια, προκειμένου να είναι δίπλα στους πληγέντες, αλλά και για να συντάξει πρόγραμμα στήριξης και αποκατάστασης του πρωτογενούς τομέα.

Μάλιστα την προηγούμενη Τετάρτη και Πέμπτη μετά από 12ωρες συσκέψεις με εκπροσώπους των παραγωγών ανακοινώθηκε πακέτο μέτρων στην εφαρμογή του οποίου εμπλέκεται, σε πολλά σημεία, η Περιφέρεια. Γι’ αυτό το λόγο είπε, στις ανακοινώσεις που έκανε, ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα εφαρμογής του πακέτου των μέτρων, αναφέροντας ως παραδείγματα την υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης και της δράσης για τα Κτηνοτροφικά Πάρκα, στα οποία εμπλέκεται άμεσα η περιφέρεια.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης