Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Συνάντηση εκπροσώπων φορέων και πολιτών που αντιδρούν στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα βουνά του Ασπροποτάμου

ΤΟΠΙΚΑ10.01.2020 | 4:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το απόγευμα της Κυριακής 5/1/2020 στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον», πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, μέλη ορειβατικών συλλόγων και εκπρόσωποι φορέων απ’ όλο το νομό Τρικάλων συναντήθηκαν για να συζητήσουν για τις επικείμενες αδειοδοτήσεις αιολικών πάρκων στα βουνά του Ασπροποτάμου.

Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η δημιουργία συντονιστικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει σε πρώτη φάση:

– Να έρθει άμεσα σε επαφή με την τοπική αυτοδιοίκηση για μια πλήρη ενημέρωση των υπευθύνων (τοπικά συμβούλια, Δήμους, Περιφέρεια)

– Να ενημερώσει με ομιλίες και δράσεις τους πολίτες και δημότες των περιοχών που θα πληγούν από τις συνέπειες αυτού του επερχόμενου οικολογικού εγκλήματος

Παρακάτω παραθέτουμε τις θέσεις που έχουν ήδη κατατεθεί:

Ζητάμε από την Πολιτεία, τη ΡΑΕ και κάθε αρμόδιο Φορέα

  1. Να γίνει ανάκληση ή ακύρωση κάθε παλιάς και νέας έγκρισης ΑΣΠΗΕ στην περιοχή του Ασπροποτάμου και ολόκληρη η περιοχή να μείνει εκτός σχεδιασμού κάθε ΑΣΠΗΕ.
  2. Να γίνει ΑΜΕΣΑ η επικαιροποίηση του Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ (ΕΠΣΧΑΑ) με δημόσια διαβούλευση
  3. Να θεσπιστεί οριζόντιο σύστημα ζωνών αποκλεισμού για ΑΣΠΗΕ σε όλη τη χώρα με κριτήρια τα ευαίσθητα και απειλούμενα είδη πανίδας, χλωρίδας και οικοσυστήματα, την φυσική και οικολογική αξία, την τοπική οικονομία και ταυτότητα της κάθε περιοχής.
  4. Οι τοπικές κοινωνίες είναι διατεθειμένες να αγωνιστούν μέχρι τέλους για να σώσουν την μοναδική περιοχή του Ασπροποτάμου ενώνοντας τον αγώνα τους και τη φωνή τους με τους συμπολίτες της Καρδίτσας και της Ευρυτανίας που παλεύουν για να σώσουν τα Άγραφα αλλά και με όλες τις συλλογικότητες απανταχού στην επικράτεια που παλεύουν για τη σωτηρία του τόπου τους ενάντια σε αυτή την οικολογική και κοινωνική καταστροφή και ισοπέδωση στο βωμό της «πράσινης ανάπτυξης» και του ιδιοτελούς και κοντόφθαλμου κέρδους.

Επίσης στον παρακάτω σύνδεσμο παραθέτουμε την διεύθυνση όπου μπορεί κάποιος να ψηφίσει για την σωτηρία του Ασπροποτάμου

https://secure.avaaz.org/en/community_petitions/ypoyrgeio_perivallontos_kai_energeies_yp_opsin_ypo_ohi_stin_oloklirotikikatastrofitoy_aspropotamoy_ohi_aiolika_sta_voyna_1/?frTnPjb

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ