Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Χρ. Μιχαλάκης: Υψηλού επιπέδου διοργάνωση και πυλώνας για την παράδοση το Αντάμωμα Σαρακατσαναίων

Συνάντηση για την προετοιμασία του Ανταμώματος

ΤΟΠΙΚΑ12.04.2023 | 5:17 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην καλύτερη προετοιμασία του 41ου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων στα λιβάδια του Περτουλίου τον ερχόμενο Ιούνιο στοχεύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων αναπτύχτηκε σύσκεψη από τους συναρμόδιους φορείς με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των εκδηλώσεων. Φέτος ΤΟ Αντάμωμα θα διεξαχθεί το τριήμερο 23, 24, 25 Ιουνίου 2023, στα Περτουλιώτικα Λιβάδια.

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Μουτσιάνα, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη, και τέθηκαν επί τάπητος σειρά θεμάτων που αφορούν την καλύτερη προετοιμασία και τον συντονισμό της μεγάλης αυτής διοργάνωσης, που αποτελεί θεσμό για τους Σαρακατσάνους και την περιοχή μας. Παρών στη σύσκεψη ήταν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Γιάννης Μπουτίνας  ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  Δια Βίου Μάθησης  και Απασχόλησης Χρήστος Γακόπουλος και η Περιφερειακή Σύμβουλος Δήμητρα Νάτσινα.

Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης όσο και η Διοίκηση του Συλλόγου στάθηκαν στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει εδώ και χρόνια ανάμεσα στις δύο πλευρές, ώστε η προετοιμασία του Ανταμώματος να προχωρά με υποδειγματικό τρόπο και να γίνεται πράξη το αποτέλεσμα που έχουν τη ευκαιρία να παρακολουθούν συμμετέχοντες και επισκέπτες.

«Κάθε φορά που έρχεται η ώρα της προετοιμασίας και υλοποίησης του Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων στα περτουλιώτικα λιβάδια είναι μια ιδιαίτερη στιγμή. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη και υψηλού επιπέδου διοργάνωση, που συγκεντρώνει χιλιάδες συμμετέχοντες και επισκέπτες κάθε χρόνο, αποτελώντας θεσμό για την περιοχή. Παράλληλα, όμως, η διοργάνωση αυτή αποτελεί πυλώνα διατήρησης των παραδόσεων, των ηθών και εθίμων και συμβάλει στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης, αναδεικνύοντας την αξία της στη σύγχρονη εποχή», δήλωσε ο Χρήστος Μιχαλάκης. Παράλληλα επισήμανε πως «με την αμέριστη συνδρομή του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Π.Ε. Τρικάλων, συνεχίζουν να αποτελούν βασικούς αρωγούς στην υλοποίηση του Ανταμώματος, και είμαι βέβαιος ότι η εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία θα έχει αποτέλεσμα μια αξιόλογη διοργάνωση».

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης