Παρασκευή 21.06.2024 | Εορτάζουν: Αφροδίσιος, Αφροδισία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συνάντηση για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις

ΤΟΠΙΚΑ16.03.2023 | 5:52 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η πρώτη τεχνοκρατική συνάντηση για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες πόλεις στην Ελλάδα σηματοδότησε την ουσιαστική έναρξη των διαδικασιών για τον Δήμο Τρικκαίων.
Το διήμερο 13 και 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα το εργαστήριο για τις «Ευκαιρίες και Προκλήσεις των Συστημάτων για την Προσέγγιση της Κλιματικής Ουδετερότητας».

Ο τεχνοκρατικό αυτός τίτλος υποκρύπτει ένα πλέγμα συζητήσεων, προσεγγίσεων, διαβουλεύσεων και συναντήσεων ανάμεσα σε εκπροσώπους πόλεων που επελέγησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Αποστολή για τις 100 Έξυπνες και Κλιματικά Ουδέτερες πόλεις της ΕΕ μέχρι το 2030. Εκτός του οικοδεσπότη Δήμου Τρικκαίων, μετείχαν εκπρόσωποι από τους Δήμους Αθηναίων, Κοζάνης, Ιωαννιτών και Καλαμάτας. Μαζί με τους εκπροσώπους της ΕΕ, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για την υλοποίηση δράσεων και εξειδίκευση προγραμμάτων, που όλο το επόμενο διάστημα θα προωθηθούν από τους Δήμους της χώρας μας που μετέχουν στην Ευρωπαϊκή αυτή Αποστολή.
Για παράδειγμα, θεματικές που αναπτύχθηκαν, αφορούσαν σε θέματα για την ενέργεια, το περιβάλλον, τα οικονομικά, την κοινωνική συνεργασία και απεύθυνση.
Οι εργασίες της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο στο Gisemi hub, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της e-trikala ΑΕ, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, τονίζοντας στον χαιρετισμό του τη σημασία της Αποστολής και τον ρόλο της για το περιβάλλον.
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων έγινε, ακόμη, παρουσίαση των δράσεων του Smart Trikala και των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται.
Στον δε μύλο Ματσόπουλου, οι εκπρόσωποι της ΕΕ και των ελληνικών Δήμων ενημερώθηκαν για την πορεία του προγράμματος AVINT και των νέων αυτόνομων λεωφορείων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης