Σάββατο 18.05.2024 | Εορτάζουν: Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Γαλάτεια, Γαλατία, Φαεινός, Φαεινή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συνάντηση Κ. Παπακώστα και Κίνησης Ανασυγκρότησης Δ. Φαρκαδόνας για τα προβλήματα των πλημμυροπαθών

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ09.05.2024 | 2:04 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνάντηση με την Κίνηση Ανασυγκρότησης του Δήμου Φαρκαδόνας, η οποία συστήθηκε μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποίησε την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας Προγράμματος, Κατερίνα Παπακώστα στο πολιτικό της γραφείο.

Η Επιτροπή ενημέρωσε τη Βουλευτή για τα ζητήματα που έχουν προκύψει μετά το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας, θέτοντας παράλληλα και σχετικό πλαίσιο αιτημάτων, το οποίο απαιτεί άμεσες και συντονισμένες ενέργειες. Ειδικότερα, μέσα σε ένα κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και σύμπνοιας, η επιτροπή επεσήμανε την ανάγκη δρομολόγησης συγκεκριμένων δράσεων προκειμένου να επέλθει η σταδιακή ανασυγκρότηση της περιοχής.

Από την πλευρά της, η Βουλευτής τόνισε ότι είναι ενήμερη και γνώστης των προβλημάτων της περιοχής και ότι από την πρώτη στιγμή προέβη σε αλλεπάλληλες και συνεχείς συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να εξευρεθούν κοινά αποδεκτά λύσεις για την ανακούφιση των πολιτών της περιοχής.

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στις ενέργειες που η ίδια έχει πραγματοποιήσει τονίζοντας την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων για τις πληγείσες επιχειρήσεις, καθώς και την κατάρτιση στοχευμένου πλαισίου μέτρων και δράσεων για επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα και την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.

Υπενθύμισε στην επιτροπή ότι μία μόλις ημέρα μετά την καταστροφική πλημμύρα επισκέφθηκε με τους συνεργάτες της την περιοχή προκειμένου να μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης στους συμπολίτες της και συμμετείχε σε σχετική σύσκεψη στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας.

Η κυρία Παπακώστα ταυτόχρονα ανέφερε ότι η κυβερνητική παρέμβαση στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής αποτελεί μια συνεχώς εξελισσόμενη κατάσταση, η οποία μεταβάλλεται και αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις προκύπτουσες ανάγκες.

Η Βουλευτής και οι εκπρόσωποι της Κίνησης Ανασυγκρότησης, αφού συζήτησαν αναλυτικά τα παραπάνω, δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους για την επίλυση των ζητημάτων. Η προσπάθεια που γίνεται και τα αποτελέσματα που προκύπτουν είναι απότοκος της σύμπνοιας και της συνεννόησης και αυτή θα ενταθεί μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών της περιοχής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης