Σάββατο 06.03.2021 | Εορτάζουν: Ησύχιος, Ησύχης, Ησυχία

Συνάντηση ΚΕΔΕ με Βορίδη – Πέτσα

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ16.01.2021 | 1:59 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το Προεδρείο της ΚΕΔΕ συναντήθηκε τις περασμένες ημέρες με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό, αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση με την νέα ηγεσία του ΥΠΕΣ, η ΚΕΔΕ έθεσε τα βασικά θέματα και τους στόχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες για την ανάπτυξη της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η ηγεσία του ΥΠΕΣ επεσήμανε ότι προσεγγίζει θετικά τις απόψεις της ΚΕΔΕ για την κινητικότητα, υιοθετεί την άποψη για την ανάγκη να προχωρήσει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της αυτοδιοίκησης και έχει σκοπό να δώσει λύση στο πρόβλημα που δημιουργεί στην κυβερνησιμότητα των δήμων, η εφαρμογή της απλής αναλογικής

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: Οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ΚΕΔΕ έχουμε ολοκληρώσει μια σειρά προτάσεων για όλα τα θέματα που πρέπει να τρέξουν. Οι προτάσεις μας έχουν προκύψει μετά τον εξαντλητικό συνεδριακό διάλογο που έγινε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020. Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», Αρμοδιότητες στο πλαίσιο της Πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, η Κινητικότητα,  το Νέο ΕΣΠΑ και η συμμετοχή μας σε αυτό, το Ταμείο Ανάκαμψης, η Οικονομική Αυτοτέλεια των Δήμων και η Καταστατική θέση των Δημάρχων και των Αιρετών, η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι βασικές προτεραιότητες και για όλα αυτά τα θέματα έχουμε καταθέσει προτάσεις που μπορούν να αποτελέσουν την ώθηση που χρειάζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να πάει η Ελλάδα μπροστά. Σας θεωρούμε συμμάχους για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί για τον πολίτη».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop