Δευτέρα 26.02.2024 | Εορτάζουν: Ανατολή, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα, Σεβαστιανός, Σεβαστίνος, Σεβαστός, Σέβος, Σέβης, Φώτιος, Φώτης, Φωτεινός, Φώτις, Φωτεινή, Φανή, Φένια, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ

Συνάντηση Κουρέτα με τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ12.01.2024 | 4:31 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτας. Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Κουρέτα, ωστόσο οι δύο πλευρές βρήκαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με την ένταξη δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου στον συνολικότερο σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, αλλά και στη συνεργασία για τη δημιουργία μονάδος παρηγορητικής φροντίδας των καρκινοπαθών τελικού σταδίου.

Πιο συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης και ο Σεβ. Μητροπολίτης συμφώνησαν να ενταχθούν για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε ναούς της Μητρόπολης, ώστε να μετατρέπονται σε χώρους υποδοχής πολιτών σε συνθήκες καύσωνα (κλιματιζόμενοι χώροι), καθώς και η διαμόρφωση του υπόγειου χώρου στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγ. Αχιλλίου στη Λάρισα, ώστε να μετατραπεί επίσης σε χώρο υποδοχής κατά την περίπτωση έκτακτων περιστατικών.

Επίσης οι δύο πλευρές συμφώνησαν να χρησιμοποιηθούν πόροι της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην κατασκευή δομής παρηγορητικής φροντίδας για καρκινοπαθείς τελικού σταδίου της περιοχής.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο στρατηγός ε.α. Ηλίας Λεοντάρης που θα αναλάβει το συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης