Πέμπτη 27.01.2022 | Εορτάζουν: Χρυσόστομος, Χρυσοστόμης, Χρυσοστόμη, Χρυσοστομία, Χρυσοστομίτσα

Συνάντηση Λιούτα – Σακελλαρίου

ΤΟΠΙΚΑ16.09.2019 | 2:47 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνάντηση εργασίας με τον νέο Δήμαρχο Φαρκαδόνας Γιάννη Σακελλαρίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας.

Ο κ. Σακελλαρίου έθεσε ως βασικές προτεραιότητες της αναπτυξιακής του στρατηγικής, την υλοποίηση του φράγματος του Νεοχωρίτη, του Κτηνοτροφικού Πάρκου στα ορεινά του δήμου και έργων για την ενεργειακή αυτάρκεια του δήμου.

Ο κ. Λιούτας από την πλευρά του υπογράμμισε το μεγάλο αναπτυξιακό αποτύπωμα, που θα έχουν όλα αυτά τα έργα.

Ειδικότερα, αναφορικά με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, ο τρικαλινός βουλευτής δήλωσε ότι, «είναι μια πάρα πολύ σημαντική υπόθεση, ιδιαιτέρως για τον νομό μας, που το έλλειμμα του νερού είναι μια πραγματική απειλή. Η αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων θα ενισχύσει την παραγωγικότητα, θα μειώσει το κόστος παραγωγής των αγροτικών και κτηνοτροφικών μας προϊόντων, θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και θα οδηγήσει τελικά σε μια βιώσιμη ανάπτυξη».

«Η δημιουργία φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών», συνέχισε ο κ. Λιούτας,  «αποτελούν αναγκαία βήματα για την απρόσκοπτη ύδρευση και άρδευση. Η δημιουργία του φράγματος του Νεοχωρίτη αποτελεί μια βιώσιμη λύση, τόσο για τον δήμο Φαρκαδόνας, όσο και για ολόκληρο τον νόμο Τρικάλων».

Ο κ. Λιούτας υπογράμμισε επίσης και τη μεγάλη σημασία του Κτηνοτροφικού Πάρκου, στα βόρεια σύνορα του δήμου, το οποίο περιλαμβάνει και μέρος του δήμου Τρικκαίων. Ειδικότερα, είπε ότι, «διεθνώς η δημιουργία Κτηνοτροφικών Πάρκων συνδέεται με την ανάγκη να παράγουμε διατροφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και να τοποθετούμε την παραγωγική διαδικασία σε καθεστώς οικονομίας κλίμακος. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο θα αναβαθμίσει ολόκληρο τοννομό Τρικάλων και θα οδηγήσει παράλληλα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Για τα ενεργειακά έργα, με βάση τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι, συμβάλλουν στη μείωση του κόστους παραγωγής και φυσικά στην προστασία του περιβάλλοντος. «Στόχος της κυβέρνησής μας και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η μετάβαση σε μια νέα εποχή, στην οποία η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα είναι ο κανόνας».

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι, τα αναπτυξιακά αυτά έργα αντανακλούν τις βασικές ανάγκες της περιοχής και συμπλήρωσε ότι, «Γνωρίζω καλά τα προβλήματα που χρόνια βασανίζουν τον τόπο μας. Θα εργαστώ με συνέπεια για την υλοποίησή τους. Η ανάπτυξη του τόπου μας αποτελεί για μένα μονόδρομο».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020