Δευτέρα 30.01.2023 | Εορτάζουν: Αρχοντής, Αρχοντίων, Αρχοντίωνας, Αρχοντία, Αρχοντή, Αρχοντούλα, Αρχόντισσα, Αρχόντω, Μαύρος, Μαυρουδής, Μαυροειδής, Μαυρέτα, Χρυσή, Χρύσα, Χρυσαλία, Χρυσαυγή, Χρυσούλα, Σήλια, Χρυστάλλα, Χρυσταλλία, Αύρα

Συνάντηση Μικέλη Χατζηγάκη – Κωστή Χατζηδάκη για τις σχολές

ΤΟΠΙΚΑ10.07.2018 | 7:10 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνάντηση είχε ο Μικέλης Χατζηγάκης με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, στο γραφείο του στην οποία του έθεσε, μεταξύ άλλων ζητημάτων, το «καυτό» πρόβλημα με την αποχώρηση των σχολών από τα Τρίκαλα.

Ο Μικέλης του μετέφερε το βαρύ κλίμα των Τρικαλινών οι οποίοι είναι ανάστατοι για την πανεπιστημιακή απομόνωση του Νομού. Ο νεαρός Τρικαλινός οικονομολόγος τόνισε την κατάφωρη αδικία που υφίσταται ο Νομός Τρικάλων, που υποβαθμίζεται εκ νέου. Τα Τρίκαλα από την απελευθέρωση τους είχαν ισχυρή παράδοση στην παιδεία και πολιτισμό. Άλλωστε, τα Τρίκαλα έχουν αναδείξει διακεκριμένους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών.

Ο Χατζηγάκης υποστήριξε πως από εδώ και πέρα πρέπει να καταρτιστεί σαφές σχέδιο που θα ανταποκρίνεται στην ανάγκη των Τρικάλων να προσελκύσει σύγχρονες σχολές. Για παράδειγμα, ο Νομός μας τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει στην ψηφιακή εποχή και έχει ενισχύσει τις υποδομές του σε καινοτομία και τεχνολογία. Συνεπώς, θα μπορούσαμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις μαζί να τονίσουμε αυτό το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και να διεκδικήσουμε μια σχολή τεχνολογίας και καινοτομίας στα Τρίκαλα. Άλλα παραδείγματα αποτελούν η γεωργία και ο τουρισμός στα οποία επίσης θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε πανεπιστημιακές σχολές.

Τα Τρίκαλα μένουν πλέον (όπως όλα δείχνουν) με μια σχολή ΣΕΦΑΑ η οποία άλλωστε είχε έρθει επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Παιδείας Γιώργου Σουφλιά σε συντονισμό με τους τότε Υπουργούς Σωτήρη Χατζηγάκη, Γιώργου Σούρλα και Δημήτρη Σιούφα οι οποίοι συμφώνησαν στην κατανομή των σχολών στον θεσσαλικό χώρο.

Τέλος, ο Μικέλης Χατζηγάκης θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει συντονισμός όλων των παραγόντων και κοινωνικών φορέων ώστε να ασκηθεί πίεση στην κεντρική εξουσία για την επιτυχία του δίκαιου αιτήματος του Νομού Τρικάλων. Η δημιουργία νέων πανεπιστημιακών σχολών στα Τρίκαλα είναι ένα μεγάλο τοπικό στοίχημα και είναι υπεράνω κομμάτων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ