Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κεραμέως

ΠΟΛΙΤΙΚΗ28.01.2020 | 6:57 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στο Μέγαρο Μαξίμου, στα πλαίσια της εξαμηνιαίας αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του πρώτου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε το προσωπικό ενδιαφέρον για την παιδεία, ενώ έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να στηριχθούν τα σχολεία, που αποτελούν το κέντρο της εκπαίδευσης. Επιπλέον, έκανε λόγο για μια μια παιδεία που «να μην προσφέρει μόνο στείρες γνώσεις, αλλά και πρακτικές δεξιότητες».

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με την υφυπουργό, Μαρία Ζαχαράκη, παρουσίσαν στον πρωθυπουργό τη δράση του υπουργείου το πρώτο εξάμηνο.

Σε αυτές περιλαμβάνεται η επίσπευση των 4500 μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή, αλλά και οι 5250 διορισμοί στη γενική εκπαίδευση. Επίσης η εφαρμογή της 2χρονης προσχολικής αγωγής, σε όσους δήμους δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί.

Τέλος, παρουσίασαν τον προγραμματισμό για τους επόμενους 12 μήνες, όπου περιλαμβάνεται ένα δεύτερο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το οποίο όμως θα περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για την τριτοβάθμια.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ