Τετάρτη 05.10.2022 | Εορτάζουν: Χαριτίνη, Χαριτίνα, Χαρίτη, Τίνα, Χαρά, Μεθοδία, Ερμογένης

Συνάντηση Μητσοτάκη – κοινωνικών εταίρων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ02.09.2019 | 6:47 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων της ΓΣΕΕ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, του ΣΕΤΕ, του ΣΕΒ και του ΣΒΕ, ενόψει της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Χαίρομαι πολύ και σας καλωσορίζω στο Μέγαρο Μαξίμου, στην πρώτη μας συνάντηση σε αυτόν εδώ τον χώρο, καθώς μέχρι τώρα οι επαφές μας ήταν μεν συχνές, αλλά γινόντουσαν αλλού. Θα εξακολουθούν, βέβαια, οι επαφές μας να είναι συχνές και συστηματικές, γιατί αυτή η κυβέρνηση στηρίζεται και στον κόσμο της εργασίας και στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Και προσωπικά θεωρώ τους, εντός εισαγωγικών, λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους, συνεργάτες και συνεταίρους στην ανάπτυξη της χώρας» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους σε μια ειλικρινή και παραγωγική συζήτηση για τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία, τις ρυθμίσεις οφειλών με τις 120 δόσεις, αλλά και το «πολύ τολμηρό αναπτυξιακό νομοσχέδιο», που θα φέρει η κυβέρνηση και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός της εβδομάδος «και γι’ αυτά τα οποία προσδοκούμε, που δεν είναι άλλα από επενδύσεις. Επενδύσεις οι οποίες θα φέρουν ανάπτυξη για όλους» όπως σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τα πολύ θετικά νέα που ήδη υπάρχουν από το μέτωπο των επενδύσεων, και κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη «γιατί αυτή και μόνο μπορεί να οδηγήσει τελικά σε μια, πραγματικά, αυτοδύναμη Ελλάδα. Αυτό είναι το κλειδί για την οριστική υπέρβαση της κρίσης, αλλά και ο μόνος δρόμος για την ευημερία όλων των πολιτών παντού στη χώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός και στη «συμφωνία αλήθειας» για την οποία είχε μιλήσει πολλές φορές και πριν τις εκλογές.

«Να επαναλάβω μια σταθερή μου θέση, ότι η πολιτεία θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα με κάθε κίνητρο για να αναπτυχθεί, απαιτεί, όμως, και από αυτήν να ανταποκριθεί στον κοινωνικό της ρόλο. Να σέβεται το νόμο, τις υποχρεώσεις της, να φροντίζει τους εργαζόμενους και να φροντίζει, βέβαια, και το κοινό μας περιβάλλον. Είναι αυτή η συμφωνία αλήθειας, για την οποία είχα μιλήσεις πολλές φορές, όταν ήμουν ακόμα αρχηγός της Αντιπολίτευσης, και την οποία σας καλώ όλους, όλες και όλους, να την κάνουμε πράξη τώρα» τόνισε.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ανανέωσαν το ραντεβού τους, για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε λίγες ημέρες από σήμερα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης