Παρασκευή 23.02.2024 | Εορτάζουν: Πολύκαρπος, Πολυκάρπης, Πολυκαρπία, Πολυκάρπη, Πολυκαρπίτσα, Πολυκαρπούλα,Πολυχρόνης, Πολυχρόνιος, Χρόνης, Πολυχρονία, Πολυχρονούλα

Συνάντηση Μητσοτάκη με Χριστοδουλίδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ13.03.2023 | 6:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Όσο λυπημένοι και θυμωμένοι νοιώθουμε, τόσο αποφασισμένοι είμαστε  να αλλάξουμε όλα όσα μας πόνεσαν,  κενά δεκαετιών στις υποδομές αλλά και απαράδεκτες συμπεριφορές κρατικών υπαλλήλων που έρχονται από το χθες», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το δυστύχημα στα Τέμπη στην αρχή των δηλώσεών του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Μητσοτάκης όπως τόνισε, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη εκ μέρους του πολιτικού συστήματος για την τραγωδία σημειώνοντας ακόμη ότι «θα είμαι πρώτος στη μάχη για να ξεριζωθεί από τη χώρα κάθε νησίδα του παλιού αναχρονιστικού κράτους».

O πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δύο λαοί είναι μαζί και σε αυτή τη δοκιμασία. «Διαχρονικά είμαστε δίπλα δίπλα από την ίδια πλευρά. Αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε. Ανέλαβες εν μέσω μιας μεγάλης γεωπολιτικής ρευστότητας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες είναι έτοιμες να συνεχίσουν το όραμα για επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, σημειώνοντας ότι «μετά από μία μακρά περίοδο απαράδεκτων προκλήσεων και επιθετικής συμπεριφοράς, βιώνουμε σήμερα και μετά τους φονικούς σεισμούς μία αποκλιμάκωση και μία πιο θετική συμπεριφορά».

Στη στάση αυτή, πρόσθεσε, ανταποκριθήκαμε τονίζοντας ακόμη ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμη επισήμως τη θεσμοθέτηση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας «Αν η τουρκική αδιαλλαξία εμπόδιζε κάθε βήμα, η εμπειρία σου ως υπουργός εξωτερικών με κάνει πιο αισιόδοξο. Πρέπει να εκκινήσει ο διάλογος για το κυπριακό με πιθανόν μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπλοκή».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης