Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

«Συνάντηση» Μητσοτάκη με τους ηγέτες του ευρωπαϊκού νότου για την ενεργειακή κρίση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15.03.2022 | 7:06 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στη Ρώμη θα συναντηθούν την Παρασκευή οι ηγέτες του ευρωπαϊκού νότου με τον Μάριο Ντράγκι να υποδέχεται τον Πέδρο Σάντσεθ και Αντόνιο Κόστα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω κορονοϊού.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της επόμενης εβδομάδας, όπου το επείγον θέμα προς επίλυση είναι οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μάριο Ντράγκι, Πέδρο Σάντσεθ και Αντόνιο Κόστα σε συνεργασία με τον Κ. Μητσοτάκη θα συντονίσουν τις κινήσεις τους ενώ Ελλάδα και Ισπανία ήταν εξ αρχής στην ίδια γραμμή για γενναίες παρεμβάσεις στο σκέλος του κόστους του αερίου, αλλά και της ηλεκτρικής ενέργειας, με τον Μάριο Ντράγκι να κινείται σε παρόμοιο μήκος κύματος.

Η Κομισιόν, έχει δεσμευθεί να προτείνει τα άμεσα μέτρα για τη στήριξη νοικοκυρών και επιχειρήσεων τις επόμενες εβδομάδες, μιας και υπάρχει πανευρωπαϊκή πίεση για αποφάσεις.

Πάντως, όπως μεταδίδουν κυβερνητικές πηγές, σε αυτό το περιβάλλον μάλλον απροθυμίας για απότομες κινήσεις που αποτυπώθηκε στις Βερσαλλίες, η ελληνική πρόταση των 6 σημείων που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης στην κ. Φον Ντερ Λάιεν, με αιχμή το πλαφόν στη χονδρική τιμή του αερίου, «περπάτησε» και θα συναξιολογηθεί για το τελικό πακέτο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης