Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Συνάντηση Μητσοτάκη με τους νέους ευρωβουλευτές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ03.06.2019 | 7:06 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την ευκαιρία να υποδεχθεί στην οδό Πειραιώς, τους νέους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Έτσι, οι Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη τους οκτώ εκλεγέντες, ενώ τους υπογράμμισε την ανάγκη να εργαστούν σκληρά, ώστε αφενός να προωθήσουν τα ελληνικά συμφέροντα στην Ευρώπη και αφετέρου να ενισχύσουν με την παρουσία τους την επιρροή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ιδίως απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, έχουν επίσης την αυξημένη ευθύνη που συνεπάγεται για την ευρωομάδα της ΝΔ η επικείμενη νίκη του κόμματος στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

«Είναι άλλο να είμαστε μια κοινοβουλευτική ευρωομάδα κυβερνώντος κόμματος και άλλο μια ομάδα η οποία είναι στην αντιπολίτευση» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το στίγμα του με τη φράση: «Αυτό αυξάνει τις ευθύνες μας».

Στα της συζήτησης μεταξύ των ευρωβουλευτών και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, έγιναν αναφορές στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν εν όψει της συγκρότησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της επιλογής του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον κ. Μητσοτάκη να υπογραμμίζει τα θετικά της εκλογής του Μάνφρεντ Βέμπερ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης