Σάββατο 28.11.2020 | Εορτάζουν: Ειρήναρχος

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ04.05.2020 | 2:40 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο πρώτο τετ α τετ με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να την ενημερώσει για την αντιμετώπιση του κοροναϊού και την οικονομική διάσταση της πανδημίας.

Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη με τα πόδια από το μέγαρο Μαξίμου στο Προεδρικό μέγαρο σε μια συμβολική κίνηση καθώς σήμερα ξεκινάει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Αυτό το συμβολισμό θέλησε να σηματοδοτήσει ο πρωθυπουργός σε μια δια ζώσης συνάντησή του με την κα Σακελλαροπούλου σε αντίθεση με την τηλεδιάσκεψη της 8ης Απριλίου όταν και ήταν σε πλήρη ισχύ η καραντίνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνάντησης επισήμανε ότι αυτό που αποκομίσαμε από την κρίση είναι η εμπιστοσύνη στους θεσμούς, στο κράτος και στη συμπεριφορά των συμπολιτών μας και ο καθένας έκανε αυτό που του αναλογούσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η  επίσκεψή του σηματοδοτεί τη μετάβαση στην επόμενη φάση, τη σταδιακή αποδέσμευση από τον ασφυκτικό κλοιό των περιοριστικών μέτρων. «Οι πολίτες συμμορφώθηκαν με ευθύνη και αλληλεγγύη» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι αυτό οδήγησε στην καθοδική πορεία της επιδημίας.

Η ατομική ευθύνη πρέπει να διατηρηθεί και στην επόμενη φάση, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα εφαρμοστούν οι τρεις κανόνες ώστε να μην ατομική υγιεινή, τη χρήση της μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων. «Αυτοί οι κανόνες πρέπει να μας συνοδεύουν στη νέα καθημερινότητα» ανέφερε.

Υπογράμμισε δε ο πρωθυπουργός ότι η τήρηση των μέτρων είναι πράξη σεβασμού στους συμπολίτες μας. «Πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί».

Η οικονομική κρίση είναι εδώ

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την υπευθυνότητα των πολιτών, τονίζοντας ότι εκτός από το δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας έβγαλε τα καλύτερά του στοιχεία.

Έκανε αναφορά στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ και στους delivery.

Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε με τον ίδιο τρόπο καθώς η οικονομική κρίση είναι εδώ, σημείωσε η κα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός στο εξής θα ενημερώνει σε μηνιαία βάση την κα Σακελλαροπούλου για τις εξελίξεις.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop