Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σολτς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ14.11.2023 | 5:43 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην εξελισσόμενη κρίση στο Ισραήλ, στην Ουκρανία, στην ελληνική οικονομία, στα ελληνοτουρκικά, στο μεταναστευτικό και στις διμερείς σχέσεις με τη Γερμανία αναφέρθηκαν, κατά την κοινή τους συνέντευξη Τύπου, οι ηγέτες Γερμανίας και Ελλάδας, καγκελάριος Σολτς και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, η συνάντηση επιβεβαίωσε «τους διαχρονικούς δεσμούς Ελλάδας και Γερμανίας, αλλά και τις εξαιρετικές σχέσεις μας. Σχέσεις οι οποίες ισχυροποιούνται μέσα από τις διακυμάνσεις των κοινών προκλήσεων τις οποίες αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες μας».

«Είμαστε εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, είμαστε συνοδοιπόροι στον δρόμο της ενίσχυσης της δημοκρατίας. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, επιδιώκοντας τους ίδιους στόχους για ένα καλύτερο μέλλον», πρόσθεσε.

Τόνισε ότι η Ελλάδα προχωρά σε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της καθώς, «από “μαύρο πρόβατο” στα χρόνια της κρίσης, διαθέτει πλέον μία από τις πιο σταθερές οικονομίες στην ευρωζώνη. Προσελκύει περισσότερες επενδύσεις από ποτέ. Αυξάνει τις εξαγωγές, τη βιομηχανική παραγωγή. Παράλληλα, στηρίζει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, ακολουθώντας μία συνετή πολιτική, που μας επιτρέπει να επιτυγχάνουμε διατηρήσιμα πρωτογενή πλεονάσματα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Αθήνα αναγνωρίζει το νόμιμο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και ότι αυτό πρέπει να γίνεται εντός των ορίων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, ενώ επαναβεβαίωσε για την ετοιμότητα της χώρας μας να διαδραματίσει ρόλο για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε πως κοινός στόχος είναι οι επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων στη βάση των προτάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ως προς την ελληνική οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η χώρα γράφει πλέον ένα νέο κεφάλαιο στην Ιστορία της».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης