Τετάρτη 27.01.2021 | Εορτάζουν: Χρυσόστομος, Χρυσοστόμης, Χρυσοστόμη, Χρυσοστομία, Χρυσοστομίτσα

Συνάντηση Σκρέκα για το Φράγμα Μεσοχώρας

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ23.10.2020 | 5:38 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνάντηση στο γραφείο του με στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ για το Φράγμα Μεσοχώρας, είχε την Τετάρτη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκρέκας.

Στη συνάντηση με τον Τρικαλινό Υφυπουργό συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιάννης Κοπανάκης, ο Γενικός Διευθυντής Θερμικής & Υδροηλεκτρικής Παραγωγής κ. Φώτης Καραγιάννης και ο Διευθυντής Μελετών, Κατασκευών Υδροηλεκτρικών Έργων κ. Κώστας Σακελλαριάδης.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς και οι δράσεις που πρέπει άμεσα να αναληφθούν ώστε το έργο να μπει σε τροχιά ολοκλήρωσης.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο μείζονος σημασίας με πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη τόσο για τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία, όσο και ευρύτερα για τη χώρα. Το Το έργο κόστισε 500 εκατομμύρια ευρώ και είναι ολοκληρωμένο από το 2001.

Η λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού Μεσοχώρας εκτιμάται ότι θα προσθέσει κάθε χρόνο 25 εκατ. ευρώ στα έσοδα της ΔΕΗ, ενώ επιπλέον θα συμβάλλει στην απεξάρτηση της χώρας από το λιγνίτη και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop