Κυριακή 19.05.2024 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συνάντηση Συνεργασίας με την Υπουργό Τουρισμό ο Βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ08.04.2024 | 5:29 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργό Τουρισμού, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, στο Υπουργείο, με σκοπό της συνάντησης τη συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, τα οποία αφορούν συνολικά τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος του Νομού Τρικάλων.

Ειδικότερα ο Τρικαλινός Βουλευτής έθεσε τα ζητήματα,  αναφορικά με την ανάγκη να μειωθεί – ειδικά σε πληγείσες περιοχές – το τέλος ανθεκτικότητας (το τέλος ανθεκτικότητας το οποίο αντικαθιστά τον γνωστό μέχρι πρότινος φόρο διαμονής), καθώς και με την ανάγκη όλα τα καταλύματα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με 1, 2 και 3 αστέρια, να έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, με σκοπό την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό τους.

Παράλληλα, ο κ. Λιούτας υπογράμμισε την ανάγκη για στήριξη στο ζήτημα της ανάδειξης του τουριστικού μας προϊόντος. Ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι ο τουρισμός συνολικά στον Νομό Τρικάλων, είναι τουρισμός 12 μηνών τον χρόνο – ειδικότερα μέσα από τις ειδικές μορφές που λαμβάνει (πχ. θρησκευτικός, αγροτουρισμός, γαστρονομικός, περιπατητικός κ. αλ.) και το ζητούμενο είναι να ενισχυθούν οι τουριστικές ροές, γεγονός το οποίο αποφέρει πάντοτε μεγάλο οικονομικό όφελος και στήριξη για τις τοπικές μας κοινωνίες.

Η κυρία Υπουργός άκουσε τα ζητήματα που έθεσε ο Βουλευτής Τρικάλων και για ακόμη μια φορά εξέφρασε την πάγια θέση της αναφορικά με την ανάγκη της στήριξης των πληγεισών περιοχών. Μια στήριξη, η οποία είναι γεγονός, το οποίο μάλιστα έλαβε χώρα μέσω συγκεκριμένων πολιτικών και δράσεων από την πρώτη στιγμή. Το επόμενο διάστημα μάλιστα και σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του Νομού μας, θα υπάρξουν ενέργειες για εκπόνηση προγράμματος  για την ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης μάλιστα, υπογραμμίστηκε η σημασία της δράσης του Thessaly Pass, το οποίο θα ισχύσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και το οποίο αποτελεί μια πολύ σημαντική στήριξη. Ειδικότερα για τον Νομό Τρικάλων θα υπάρξουν 5000 voucher, ύψους 150 ευρώ το καθένα, για τα καταλύματα και τις επιχειρήσεις εστίασης για τις πληγείσες περιοχές μας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης