Σάββατο 06.12.2025 | Εορτάζουν: Νικόλαος, Νικόλας, Νίκος, Νικολός, Νικολής, Νικολάκης, Νικολέττα, Νικολούδα, Νικολίτσα, Νικολίνα, Νικολέτα, Νικόλ

Συνάντηση Θεοδωρικάκου- Γκιλφόιλ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.11.2025 | 5:42 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε logistic hub δρομολογείται να μετατραπεί το λιμάνι της Ελευσίνας και το Θριάσιο, όπως προκύπτει μετά και τη συνάντηση της Κίμπερλι Γκιλφίλ και του Τάκη Θεοδωρικάκου στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το hub θα δημιουργηθεί από την ONEX, κάτι που θα προβλέπεται ότι θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. Με αυτόν τον τρόπο το λιμάνι της Ελευσίνας θα επεκτείνει τη δραστηριότητά του και θα μετατραπεί σε κόμβο εμπορικό και διαμετακομιστικό, με απώτερο στόχο να καταστεί το λιμάνι αντίπαλον δέος του λιμανιού της COSCO στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γκιλφόιλ εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της για τη συνεργασία των δύο πλευρών αλλά και για την αξιοποίηση του λιμανιού της Ελευσίνας, κάνοντας λόγο για πράγματα που είναι σημαντικά για τη διμερή σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας.

Υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία αποτελεί ένα μικρό δείγμα, η κυρία Γκιλφόιλ εξέφρασε τη βούληση των δύο πλευρών να αξιοποιήσουν πλήρως τις ευκαιρίες που προσφέρει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης