Δευτέρα 08.03.2021 | Εορτάζουν: Ερμής, Θεοφύλακτος, Φυλακτός, Φυλαχτός, Θεοφύλακτη, Φυλακτή, Φυλαχτή, Φυλαχτούλα

Συνάντηση Θοδωρή Αλέκου με τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμπάκας

ΤΟΠΙΚΑ13.05.2019 | 4:49 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμπάκας, πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων κ. Αλέκος και υποψήφιοι Δημοτικοί του Σύμβουλοι. Στο ξενοδοχείο του κ. Αντωνιάδη, τους περίμεναν ο πρόεδρος Αθανασούλας Απόστολος, και τα υπόλοιπα μέλη του επταμελούς Δ.Σ. Χονδρού Κασσιανή, Παπάντος Κωνσταντίνος, Παμπίρη Μαρία, Παταβάλης Κωνσταντίνος, Τσακνάκης Γιώργος και Ζάμπρα  Έφη.

Ο κ. Αλέκος δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος που το νεοσύστατο σύλλογο απαρτίζουν αποκλειστικά ηλικιακά νέοι επιχειρηματίες της Καλαμπάκας με όρεξη για προσφορά ενώ έλαβε από τον κ. Αθανασούλα, σχετικό υπόμνημα με προτάσεις και σκέψεις του Συλλόγου, που θα συσφίξουν τη συνεργασία Δήμου – Εμπορικού Συλλόγου και θα τονώσουν την αγορά της πόλης μας.

Υπήρξε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση για το πρόγραμμα OpenMallπου βρίσκεται στο στάδιο της βαθμολόγησης και που σύντομα αναμένουμε να δοθεί έγκριση για την υλοποίηση του. Η εφαρμογή του προγράμματοςθα βελτιώσει την εικόνα της πόλης μας και των καταστημάτων στις οδούς Τρικάλων, Κονδύλη και Βλαχάβας.

Η συζήτηση γρήγορα πέρασε σε θέματα Τουρισμού όπου κυριάρχησε η άποψη, τόσο από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου, όσο και από την πλευρά της ομάδας του κ. Αλέκου ότι η σωστή διαχείριση της ροής των επισκεπτών στον τόπο μας είναι στρατηγικής σημασίας για την εμπορική κίνηση και ευημερία των επαγγελματιών. Ο στόχος είναι να υπάρξει υψηλότερη τουριστική κίνηση και παραμονή των επισκεπτών στην Καλαμπάκα 365 μέρες το χρόνο. Προς αυτή τη κατεύθυνση θα μπορούσε να συμβάλλει ένας Φορέας Διαχείρισης Τουρισμού και Προβολής Μετεώρων στον οποίο θα πρέπει να ηγείται ο Δήμος με τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και συλλόγων.

Σημειώθηκαν τα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν για να αναβαθμιστεί η εικόνα της πόλης μας σε θέματα καλύτερης κινητικότητας των πεζών, κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης και επίλυσης του προβλήματος της παράνομης στάθμευσης, την καθαριότητα, περισσότερο φωτισμό στους κεντρικούς και εμπορικούς δρόμους και εικαστικές παρεμβάσεις στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Η συνάντηση μίας ώρας αποδείχθηκε ανεπαρκής για να καλύψει τις προτάσεις και τις σκέψεις τόσο των μελών της ομάδας του κ. Αλέκου όσο και των μελών του Εμπορικού Συλλόγου, όπου αμφότεροι κατανοούν ότι θα πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ώστε να έχουμε πραγματική και συνολική ανάπτυξη του τόπου μας, αφού η πλειοψηφία των εμπόρων αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, γεγονός παράδοξο, αν αναλογιστούμε την ολοένα και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της περιοχής μας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop