Παρασκευή 11.07.2025 | Εορτάζουν: Εύφημος, Ευφημία, Εύφημη, Εύφη, Ευφημούλα, Ευφούλα, Φούλα, Όλγα

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια

ΤΟΠΙΚΑ 30.06.2025 | 5:30 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με εκπροσώπους του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, σε μια εποικοδομητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ενίσχυση της συνεργασίας για την προστασία, ανάδειξη και βιώσιμη διαχείριση των ποταμιών που διασχίζουν τη Θεσσαλία και συνολικά τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου και της ΔΕΥΑΛ Κώστας Αργυρόπουλος και ο Διευθυντής του Δικτύου Γιώργος Χαρίσης ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για το έργο και τη δράση του Δικτύου, ενώ ακολούθησε αναλυτική συζήτηση στην οποία τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων, την αποκατάσταση φυσικών οικοσυστημάτων και την αξιοποίηση των ποταμιών ως πυλώνων τοπικής ανάπτυξης και ήπιου τουρισμού.

Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε το σχέδιο της Περιφέρειας για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλίας, για τη διαχείριση του προβλήματος της λειψυδρίας και επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης σε ζητήματα περιβαλλοντικής πολιτικής, τονίζοντας ότι «τα ποτάμια μας είναι ζωή, ταυτότητα και πολιτισμός για τις τοπικές κοινωνίες και οφείλουμε να τα διαχειριστούμε με υπευθυνότητα και όραμα».

Κοινή ήταν η διαπίστωση πως απαιτούνται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και νέες συνέργειες για τη βιώσιμη διαχείριση των ποταμών, με τη σύμπραξη όλων των αρμόδιων φορέων και των τοπικών κοινωνιών.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να στηρίξει ενεργά τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Δικτύου, προωθώντας έργα προστασίας και ανάδειξης των ποτάμιων διαδρομών της Θεσσαλίας. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 23 Σεπτεμβρίου, όταν και θα υπάρξει ευρεία σύσκεψη στη Λάρισα, στην οποία θα εξεταστεί η υλοποίηση των προτάσεων που υπέβαλε η διοίκηση του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης