Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με φορείς και τους αγρότες της Θεσσαλίας

ΤΟΠΙΚΑ11.03.2024 | 5:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς της Θεσσαλίας πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, στους οποίους παρουσιάστηκε το σχέδιο ανάπλασης των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανέφερε ότι το master plan ξεπερνά τις 400 σελίδες και αποτελεί πρώτη ολιστική προσπάθεια διαχείρισης του προβλήματος υδάτινων πόρων Θεσσαλίας ανάγκη για ολοκληρωμένο σχεδιασμό έργων υποδομής επιπτώσεις για πρωτογενή τομέα.

«Για το συγκεκριμένο σχέδιο δούλεψαν πάνω από 40 επιστήμονες από διαφορετικές ειδικότητας πάνω από 15.000 ώρες για να ακτινογραφήσουν πληγείσες περιοχές», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της Θεσσαλίας ξεκίνησε με παρουσίαση της μελέτης από τον εκπρόσωπο της ολλανδικής εταιρίας που τη συνέταξε.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκ μέρους της κυβέρνησης ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, οι Υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος και o Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Από τους θεσμικούς φορείς της Θεσσαλίας συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και από το Νομό Τρικάλων ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, o Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπύρος Αγναντής και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.

Από την εταιρεία HVA έλαβε μέρος ο Διευθύνων Σύμβουλος, Μίλτος Γκουζούρης.

Συνάντηση με αγρότες

Ως επί το πλείστον, συμφωνούμε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων από τη Θεσσαλία.

Αναφερόμενος μάλιστα στις κινητοποιήσεις των αγροτών κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ήταν κατά κανόνα κόσμιες».

«Θα καταλήξουμε σε έναν οδικό χάρτη που θα δεσμεύεται η κυβέρνηση για ό,τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα», συνέχισε, ενώ υπογράμμισε ακόμη ότι «έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση της ΚΑΠ».

Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις

Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις όσον αφορά τα χρονικά διαγράμματα για την ολοκλήρωση των αποζημιώσεων για τις ζημιές του 2023 έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη η 15μελής επιτροπή των Θεσσαλών αγροτών, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

Νέα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του αγροτικού κλάδου της Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Μαρτίου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η ακριβής ώρα συνάντησης θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης