Παρασκευή 19.07.2024 | Εορτάζουν: Γαρυφαλλιά, Γαριφαλιά, Διός, Δίας, Μακρίνα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συνάντηση του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων με τον δήμαρχο Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ14.11.2023 | 5:34 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Νοεμβρίου στο δημαρχείο της πόλης συνάντηση του ΣΦΣΤ με τον κ. Σακκά στην οποία συζητήθηκε το θέμα της επιστροφής του μουσειακού τρένου στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού.

Ο κ. Σακκάς δεσμεύτηκε ότι αμέσως μετά τη λήξη του “Μύλου των Ξωτικών” το τρένο θα μεταφερθεί στον σιδηροδρομικό σταθμό, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία που είχε πριν τη μεταφορά του πέρυσι στον χώρο του Μύλου.

Προς τούτο ο δήμος έχει ζητήσει τον περασμένο Ιούνιο απ’ τον ΟΣΕ άδεια ο συρμός να τοποθετηθεί στον χώρο του σταθμού.

Η άποψη του συλλόγου μας είναι ότι η προηγούμενη θέση, στην πλατεία Πούλιου, είναι προτιμότερη γιατί αναδεικνύει καλύτερα το μουσειακό έκθεμα, αφού εκεί είναι θεατό από όλες τις πλευρές.

Επίσης στην πλατεία εκτιμούμε ότι θα προστατεύεται καλύτερα από τυχόν βανδαλισμούς και επί πλέον θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε δημοτικό χώρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα μελλοντικά δικαιώματα στην ιδιοκτησία του συρμού.

Παρόλα αυτά εάν ο δήμος επιμένει να τον τοποθετήσει στον χώρο του σταθμού, δεν έχουμε αντίρρηση αρκεί αυτή τη φορά η υπόσχεση να κρατηθεί, ώστε να επανενωθούν τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου μας που τώρα είναι διασκορπισμένα σε διάφορους χώρους.

Στη συνάντηση τα μέλη του συλλόγου έθεσαν προς τον δήμαρχο και το αίτημα να κινητοποιηθεί η τοπική αυτοδιοίκηση προς τον ΟΣΕ και την κυβέρνηση για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών από την πλημμύρα στη σιδηροδρομική γραμμή και να επανεκινήσουν τα δρομολόγια, ώστε να μην αποτελέσει η θεομηνία αφορμή για την οριστική εγκατάλειψη της σιδηροδρομικής γραμμής της δυτικής Θεσσαλίας.

Το Δ.Σ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης