Δευτέρα 10.05.2021 | Εορτάζουν: Σίμων

Συνάντηση Τσίπρα – Ρέκλινγκ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ13.06.2018 | 2:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η οικονομία και η συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η Ελλάδα είναι το πρώτο success story της Ευρώπης», ανέφερε ο κ. Ρέγκλινγκ και συνεχάρη τον Ελληνα Πρωθυπουργό για όσα έχουν επιτευχθεί αλλά και για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.  Ειδικά για την ελληνική οικονομία και τα αποτελέσματά της είπε πως είναι πολύ χαρούμενος γιατί η Ελλάδα αποτελεί την 5η επιτυχία της ευρωζώνης, όπως ανέφερε.

«Έχετε κάνει πολύ δουλειά από την πλευρά σας» σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ και τόνισε πως πλέον πρέπει να συζητηθεί το θέμα της ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις  σημαντικές και παράλληλες εξελίξεις, τόσο στο ονοματολογικό της πΓΔΜ όσο και στο Μεσοπρόθεσμο, το οποίο ψηφίζεται την Πέμπτη στη Βουλή και σηματοδοτεί το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης.

Ο κ. Τσίπρας παραλλήλισε τις εξελίξεις με «σκάκι» όπου ένας παίχτης αντιμετωπίζει πολλούς αντιπάλους, θέλοντας να επισημάνει τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτήθηκαν τόσο στη διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, όσο και στα ζητήματα της οικονομίας και το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Είναι λίγο περίεργο, αισθάνομαι σαν έναν σκακιστή που παίζει ταυτόχρονα σε δυο σκακιέρες» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης εξέφρασε την ελπίδα πως όπως υπήρξε αίσια έκβαση στις διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα, θα υπάρξουν αντίστοιχες και την επόμενη εβδομάδα (Eurogroup) για την ελληνική οικονομία μετά από 8 δύσκολα χρόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε μεταξύ άλλων, «τα τελευταία δυο, τρία χρόνια έχουμε επιτύχει σημαντική πρόοδο και έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων, νομίζω η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει» τόνισε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop