Τετάρτη 29.11.2023 | Εορτάζουν: Φαίδρα, Φαιδρούλα, Φαιδρίνα, Φιλούμενος, Φίλος, Φιλουμένη, Φιλομίνα, Φιλομίλα, Φιλομίλη, Φίλη

Συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ09.01.2020 | 4:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το ραντεβού που διαδοχικά θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πολιτικούς αρχηγούς, σήμερα Παρασκευή και τη Δευτέρα θα αφορά τα εθνικά θέματα, παρά ταύτα στο επίκεντρο των συζητήσεων δεν αποκλείεται να βρεθούν οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο, με το νομοσχέδιο να κατατίθεται μέσα στις επόμενες ημέρες, στη Βουλή.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινά σήμερα, κατ΄ιδίαν επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Γραφείο του στη Βουλή. Συγκεκριμένα, στις 12:00 θα συναντηθεί με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Στις 13:00 θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, στις 17:00 με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στις 18:00 με τον Γραμματέα του ΜεΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11:00 και αυτό διότι ο κ. Κουτσούμπας θα απουσιάζει το τριήμερο στo Λονδίνο.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα προσέλθουν στο ραντεβού βάζοντας, φυσικά, και τη δική τους ατζέντα, με τον πρωθυπουργό να είναι μεν ανοιχτός στο διάλογο για οποιοδήποτε ζήτημα τεθεί, ωστόσο η  πρόσκληση αφορά τα εθνικά θέματα και φυσικά την τουρκική προκλητικότητα, αναπτύσσοντας τις επόμενες διπλωματικές κινήσεις της ελληνικής πλευράς.

Από το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκεται εξάλλου η εθνική φωνή, ωστόσο προς το παρόν δεν κρίνεται αναγκαία η σύγκληση πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι που ζητά η αντιπολίτευση. Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη  φορά που γίνεται διαδοχικό ραντεβού του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, όταν πριν μήνες είχε προβεί σε ενημέρωση να αφορά το νόμο για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων από το τόπο διαμονής τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης