Παρασκευή 21.06.2024 | Εορτάζουν: Αφροδίσιος, Αφροδισία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συναυλία ελληνογερμανικής φιλίας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ24.09.2018 | 4:02 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων ελληνογερμανική συναυλία φιλίας από το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων, στην οποία συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας και η χορωδία Bad Königshofen.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το περίφημο ορατόριο ‘Μεσσίας” του Γκεόργκ Φιλιπ Χέντελ και το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ 1 (op.15) του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Το ορατόριο θα ερνηνευτεί απο την Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας μαζί με την χορωδία της σχολής του Bad Königshofen, με διεύθυνση του Έρνστ Έστεράιχερ, μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή της σχολής. Το κοντσέρτο θα διευθύνει ο Χρήστος Κτιστάκης, με σολίστα στο πιάνο τον Μίχαελ Λέρχερ, καθηγητή της σχολής του Β. Κ. Από το 1991 υπάρχουν στενές επαφές μεταξύ του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και του (Επαγγελματικό Κολέγιο Μουσικής) Berufsfachschule für Musik Bad Königshofen.

Οι πρώτες επαφές της σχολής του Μπαντ Κένιγκσχόφεν έγιναν από τον Χρήστο Κτιστάκη, ο οποίος ήταν σπουδαστής στο Επαγγελματικό Κολέγιο Μουσικής από το 1990 έως το 1991. Τώρα διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα της Λάρισας και είναι καθηγητής στο Δημοτικό Ωδείο.

Από τότε επισκεφθηκαν ξανά και ξανά  μαθητές του Ωδείου Λάρισας  την επαγγελματική σχολή για τη μουσική  για να προετοιμαστούν για 1 ή 2 χρόνια, για τις σπουδές στη Γερμανία.

Μέχρι σήμερα, έχουν υλοποιηθεί τα ακόλουθα μουσικά κοινά έργα των δύο ινστιτούτων:

1991 συναυλία της χορωδίας και της ορχήστρας της σχολής του ΒΚ στην Λάρισα (Μότσαρτ Ρέκβιεμ)

2006 συναυλία στην Λάρισα (διεθνής συνάντηση χορωδιών και συναυλία με την Δημοτική Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας)

2015 πρώτη ανταλλαγή φοιτητών

Άνοιξη 2018 Ταξίδι της Συμφωνικής Ορχήστρα της πόλης Λάρισας προς το Bad Königshofen, συναυλίες σε δύο ακόμη πόλεις.

Φθινόπωρο 2018 αντίστοιχη  επίσκεψη  του Επαγγελματικού  Κολλέγιου Μουσικής στη Λάρισα

Από το 2015 διοργανώνεται ετήσια ανταλλαγή φοιτητών με τη μορφή μουσικού σεμιναρίου στη Γερμανία (άνοιξη) και στην Ελλάδα (φθινόπωρο).

Περίπου έξι έως επτά φοιτητές ανά ίδρυμα διδάσκονται δωρεάν για περίπου μία εβδομάδα από τους αντίστοιχους διδάσκοντες στη χώρα υποδοχής, και φιλοξενούνται στα σπίτια φοιτητών της χώρας υποδοχής.

Σε ανταπόδοση της τελευταίας αυτής διοργάνωσης, φιλοξενούνται φέτος στη Λάρισα η 35μελής χορωδία της σχολής που θα συμπράξει με την ΣΟΛ, ο διευθυντής της σχολής Ernst Oestereicher (ο οποίος θα διευθύνει και μέρος της συναυλίας), ο καθηγτής Michael Loercher που θα συμπράξει με τη ΣΟΛ σαν σολίστας, 2 καθηγητές και 5 επιπλέον σπουδαστές που θα διδαχθούν απο τους καθηγητές του ΔΩΛ.

Ας σημειωθεί ότι κατά την τελευταία επίσκεψη της Ελληνικής αποστολής στη Γερμανία, έδωσαν τις προβλεπόμενες εξετάσεις και έγιναν δεκτοί στη σχολή ΒΚ δύο σπουδαστές του ΔΩΛ, ο Νίκος Θεριμιώτης (κιθάρα, φοιτά ήδη εκεί απο αρχές Σεπτεμβρίου) και ο Νικόλας Παππάς απο τα Τρίκαλα   (απόφοιτος ΔΩΛ με δίπλωμα πιάνου και βραβείο (τάξη Χ. Κτιστάκη), φοιτά πλέον στο Μοτσαρτέουμ της Αυστρίας).

Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί την 1η Οκτωβρίου στην αίθουσα συναυλιών του Πολιτιστικού κέντρου Δήμου Τρικκαίων στην αίθουσα  «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΡΑΚΟΣ» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΡΙΓΩΝΗΣ». ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018, ώρα 20: Αίθουσα εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΡΑΚΟΣ» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΡΙΓΩΝΗΣ».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης