Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συναυλία για τη «Σχολή της Θεσσαλονίκης» στο Μουσείο Τσιτσάνη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ29.02.2024 | 6:03 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη υπό τον τίτλο «Πορτραίτα στο Μουσείο», την Τρίτη 5 Μαρτίου οργανώνεται συναυλία που είναι αφιερωμένη στη «Σχολή της Θεσσαλονίκης»

Στους τόσους πολλούς και σημαντικούς δημιουργούς του Ελληνικού τραγουδιού συναντούμε και μια μεγάλη παρέα που με το ένα ή τον άλλο τρόπο είναι συνδεδεμένοι με τη Θεσσαλονίκη. Ο πλούτος του έργου τους, το περιεχόμενο, η ιδιαίτερη αισθητική είναι τόσο εμφανής, που θα μπορούσαμε να πούμε πως δημιούργησαν «σχολή» που επηρέασε – και ίσως να καθόρισε σε μεγάλο βαθμό – το ύφος και το περιεχόμενο στην ελληνική δισκογραφία.

Στη «σχολή» της Θεσσαλονίκης με δημιουργούς όπως ο Κουγιουμτζής, ο Ρασούλης, ο Παπάζογλου, ο Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σαββόπουλος, ο Καζαντζής, ο Ζερβουδάκης, ο Μπακιρτζής κ.α., έχει τη ρίζα του αυτό που σήμερα αποκαλούμε «έντεχνο» Ελληνικό τραγούδι και ό,τι νέο ακολούθησε μέχρι τις μέρες μας.

Στο πρόγραμμα της συναυλίας με ερμηνευτή τον Παντελή Θεοχαρίδη, η ορχήστρα σε ενορχηστρώσεις του Σάκη Κοντονικόλα, θα παρουσιάσει στο κοινό ένα απάνθισμα από τα σπουδαιότερα τραγούδια αυτών των σημαντικών καλλιτεχνών και δημιουργών που με το έργο τους δημιούργησαν «σχολή», κάνοντας το ελληνικό τραγούδι περισσότερο όμορφο και φωτεινό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. στο Μουσείο Τσιτσάνη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Κρατήσεις θέσεων στο: tsitsanis@trikalacity.gr (μέχρι 3 κρατήσεις για κάθε αίτημα).

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης