Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Συναυλία του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ10.01.2020 | 4:13 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μία εντυπωσιακή συναυλία Όπερας με τρεις πολύ σπουδαίες Ιταλίδες Υψίφωνες φιλοξενεί η πόλη της Καρδίτσας, με την οποία ανοίγει ουσιαστικά η καλλιτεχνική σεζόν του 2020. Την 1η εκδήλωση του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας για το 2020 θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Φίλοι της Τέχνης και της Μουσικής σήμερα Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Συγκεκριμένα, η σπάνια και μοναδική αυτή Συναυλία υλοποιείται σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων και φιλοξενεί τέσσερις (4) πολύ σπουδαίους καλλιτέχνες από την Ιταλία.

Η εντυπωσιακή και σπάνια Συναυλία Ιταλικής Μουσικής με τις τρεις σπουδαίες Ιταλίδες Υψίφωνες Margherita Rispoli, Candida Calabrese και Ilaria Sicignano επί της σκηνής ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 στις 8.00 το βράδυ στην εξαιρετικής ηχητικής Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, που διαθέτει μεγάλο πιάνο με ουρά.

Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις κλασικής μουσικής, Όπερας και Μουσικής Δωματίου του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας στην διοργάνωση του οποίου συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και διευθυντών Χορωδίας.

Είναι μοναδικό γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα να συνυπάρχουν επί σκηνής τρεις(3) διακεκριμένες, Ιταλίδες Υψίφωνες με αξιόλογη καριέρα στην Ιταλία και το Εξωτερικό, αντιγράφοντας τους τρεις (3) διάσημους τενόρους( Παβαρότι, Καρέρας, Ντομίνγκο). Αυτή η σπάνια συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα και πιθανότατα δεν έχει προηγούμενο για την Ελληνική Μουσική ζωή.

Η συναυλία των τριών διακεκριμένων Ιταλίδων σοπράνο Margherita Rispoli, Candida Calabrese και Ilaria Sicignano σε συνοδεία πιάνου με τον Καθηγητή και Μαέστρο Raffaele Desiderio, αποτελεί ένα πολύ σπουδαίο καλλιτεχνικό και μουσικό γεγονός όχι μόνο για την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία αλλά και πανελλαδικά. Πρόκειται για πολύ σημαντικούς Καλλιτέχνες με πολύ σπουδαία καριέρα στην Ιταλία και το Εξωτερικό.

Τη σπάνια αυτή συναυλία, ρεσιτάλ τραγουδιού, βραδιά Όπερας θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν οι φιλόμουσοι της Καρδίτσας εκατοντάδες παιδιά που ασχολούνται με την μουσική και ειδικότερα με το τραγούδι, και φυσικά οι φίλοι της Ιταλικής Μουσικής και Κουλτούρας, καθώς και Ιταλοσπουδαγμένοι που είναι πάρα πολλοί στο Νομό Καρδίτσας και την ευρύτερη περιοχή.

Οι διακεκριμένες υψίφωνες θα ερμηνεύσουν έργα και άριες σημαντικών συνθετών της Ιταλικής Μουσικής Φιλολογίας και συγκεκριμένα των: F.Cilea, G.Verdi, G.Puccini, F.Lehar, G.Donizetti, F.P.Tosti, L.Dalla, και E.Di. Capua.

Τιμή Εισόδου: 5 Ευρώ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ