Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Συνεχείς επαφές για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΤΟΠΙΚΑ21.07.2018 | 12:05 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνεχείς είναι οι επαφές των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εκτός των συναντήσεων σε τοπικό επίπεδο, τόσο σε επίπεδο νομαρχιακής επιτροπής, όσο και με φορείς, υπάρχουν επαφές και σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να μπορέσει να ανατραπεί το σχέδιο που κατατέθηκε από την αρμόδια επιτροπή και να ενισχυθεί πανεπιστημιακά ο Νομός.

Σύμφωνα με το βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκη Παπαδόπουλο υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις για το Τμήμα Διεθνών Σπουδών, που θα αφορά τον αθλητισμό, την ποιότητα ζωής και την υγεία, το οποίο θα κουμπώσει στη ΣΕΦΑΑ, αλλά και το τμήμα φυσικοθεραπείας το οποίο και αυτό θα ενταχθεί στη Σχολή, τουλάχιστον διοικητικά. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπάρχουν και ιδιαίτερες αντιδράσεις από την Λάρισα, αφού το συγκεκριμένο Τμήμα, αποτελεί ταιριάζει περισσότερο στη ΣΕΦΑΑ. Ασφαλώς, δεν γίνεται κουβέντα για το τμήμα Διαιτολογίας, που βρίσκεται ήδη στην πρόταση της επιτροπής στα Τρίκαλα, και παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από την Καρδίτσα θα έρθει τελικά εδώ.

Ασφαλώς, τα συγκεκριμένα τμήματα δεν είναι τα μόνο που βρίσκονται στο πεδίο των συζητήσεων. Η κουβέντα έχει ανοίξει και για άλλα Τμήματα, τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά τα παραπάνω Τμήματα αποτελούν ίσως τα πιο πιθανά να έρθουν.

Βαρύτητα πάντως, δίνεται και στην έλευση διετών προγραμμάτων σπουδών, καθώς και σε αυτά φοιτά ένας μεγάλος αριθμούς σπουδαστών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης