Τετάρτη 29.06.2022 | Εορτάζουν: Πέτρος, Πετρής, Πετράς, Πετράκης, Πετρουλάς, Πετρίνος, Πέτρα, Πετρούλα, Πετρία, Πετρίνα, Παύλος, Πώλ, Παυλίνα, Πωλίνα, Παύλιανη

Συνεχίζεται η εγκατάσταση οικίσκων στον Δ. Φαρκαδόνας

ΤΟΠΙΚΑ11.03.2021 | 7:10 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Έφτασαν την Πέμπτη 11/3/21 και στην Πηνειάδα οι δύο πρώτοι οικίσκοι για να στεγάσουν σεισμόπληκτους της εκεί κοινότητας η οποία “χτυπήθηκε” από τους σεισμούς που έπληξαν τον Δήμο Φαρκαδόνας.

Στην άφιξη και τοποθέτηση των οικίσκων βρέθηκαν  ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπυρίδωνας Αγναντής, η πρόεδρος της κοινότητας κυρία Άννα Ευαγγέλου-Γιαννακού και μέλη του τοπικού συμβουλίου. Ενώ οι μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου έδωσαν τις οδηγίες τους μετά την καταμέτρηση του χώρου για το που θα τοποθετηθούν οι οικίσκοι. Η πρόεδρος της Πηνειάδας, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συνεργασία όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες,  για την  στήριξη και βοήθεια , αλλά και την συνεχόμενη παρουσία της Δημοτικής Αρχής και στην συγκεκριμένη κοινότητα.

Επίσης ενημερώνουμε, πως άλλοι 4 οικίσκοι μεταφέρθηκαν για τοποθέτηση στην κοινότητα του Ζάρκου, 2 στην Φαρκαδόνα και 1 στην Παναγίτσα.

 

Στο Διάσελλο

Την κοινότητα του Διασέλλου επισκέφθηκε χθες, ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπυρίδωνας Αγναντής.

Εκεί ενημέρωσε τον πρόεδρο της κοινότητας Ευθύμιο Μακρή και κατοίκους πως η Δημοτική αρχή κάνει ενέργειες έτσι ώστε να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα της συνέχειας της διδασκαλίας των μαθητών στο Δημοτικό σχολείο (κρίθηκε ακατάλληλο μετά τους σεισμούς)  με την τοποθέτηση ενός οικίσκου στον αύλειο χώρο του σχολείου.

 

Αιτήσεις στο κοινοτικό γραφείο Γριζάνου

Ακόμη την κοινότητα του Γριζάνου επισκέφθηκε, ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας, Σπυρίδωνας Αγναντής. Ενημερώθηκε από την πρόεδρο της κοινότητας κυρία Ευανθία Κακαδιάρη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Δημότσιο, για την εξέλιξη της διαδικασίας των ελέγχων των σπιτιών από τα κλιμάκια μηχανικών που πραγματοποιούν τις αυτοψίες μετά τους ισχυρούς σεισμούς, ενώ ταυτόχρονα οι κάτοικοι προσέρχονται στο κοινοτικό γραφείο, ενημερώνονται και καταθέτουν τις αιτήσεις τους για τις αποζημιώσεις που είναι να εισπράξουν από τις ζημιές που υπέστησαν.

Στην συνάντηση βρέθηκε και ο πρόεδρος της κοινότητας της Κρήνης Σπύρος Μάγγος, ο οποίος με την σειρά του ενημέρωσε για την κατάσταση με τους ελέγχους στην δική του κοινότητα και την εικόνα μετά τους σεισμούς. Οι επαφές του Δημάρχου με όλους τους προέδρους είναι συνεχείς για ότιδήποτε θέμα προκύπτει.

Επίσης στο Γριζάνο , ο κ. Αγναντής επισκέφθηκε τον δημοτικό χώρο εκεί όπου ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης , για να τοποθετηθούν οι οικίσκοι που θα φιλοξενήσουν τους ανθρώπους που αδυνατούν να μείνουν στα σπίτια τους.

 

Επίσκεψη στο Κεραμίδι

Και την κοινότητα του Κεραμιδίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας, Σπυρίδωνας Αγναντής για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί μετά τους ισχυρούς σεισμούς.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Βασίλειος Θεοδώρου ενημέρωσε πως ευτυχώς στο Κεραμίδι δεν υπάρχουν μεγάλες ζημιές και μετά τους ελέγχους που έγιναν 10 οικίες χαρακτηρίστηκαν με κίτρινο χρώμα, γεγονός που σημαίνει ότι στην παρούσα φάση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και γίνονται οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή