Σάββατο 29.01.2022 | Εορτάζουν: Βαρσιμαίος, Βαρσάμης, Βαρσαμία, Βαρσάμω, Βαλσάμω, Βαλσαμία

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης

ΤΟΠΙΚΑ30.04.2020 | 11:48 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μπορεί η θερμοκρασία να ξεπερνά κάποιες ώρες της ημέρας τους 25 Βαθμούς Κελσίου, ωστόσο οι πολίτες ακόμη και σήμερα σπεύδουν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης. Ήδη μέχρι και σήμερα που συνεχίζεται η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης οι παραγγελίες ακολουθούν αυξανόμενους ρυθμούς, οι οποίοι αγγίζουν ποσοστά ακόμη και 40%.

Ο λόγος προφανής η πτώση της τιμής πώλησης των καυσίμων που οδηγεί πολλούς Τρικαλινούς να προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο θα χρησιμοποιήσουν τον ερχόμενο χειμώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περίοδος διάθεσης παρατείνεται μέχρι τις 15 Μαΐου, λόγω της μεγάλης ζήτησης που παρατηρείται.

Η πρωτοφανής ανοιξιάτικη ζήτηση οφείλεται στην ελεύθερη πτώση της τιμής του πετρελαίου που άγγιξε το 0,80 ευρώ μεσοσταθμικά στα Τρίκαλα, έναντι 0,88 τις προηγούμενες μέρες, με τους βενζινοπώλες να κάνουν λόγο για μια «αναπάντεχη ανάσα» μετά την αρνητική εικόνα της φετινής χρονιάς και την σχεδόν μηδενική κίνηση που καταγράφηκε την περίοδο του Πάσχα.

Για πρώτη φορά στα χρονικά αλλάζουν άρδην τα δεδομένα, με τους πρατηριούχους του νομού να εξηγούν ότι η κίνηση που δεν σημειώθηκε στη διάρκεια του χειμώνα, καταγράφεται τον Απρίλιο, σε λίγες μόλις μέρες, λόγω της πρωτοφανούς μείωσης στην τιμή του πετρελαίου. Η αυξημένη ροή των παραγγελιών ξεκίνησε στις αρχές του μήνα και εντείνεται το τελευταίο δεκαήμερο» μιας και πολλοί καταναλωτές παραγγέλνουν μεγάλες ποσότητες, γύρω στα 700 λίτρα κατά μέσο όρο, για να καλύψουν τις ανάγκες του χειμώνα.

Τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν, λόγω της πανδημίας, ανέτρεψαν τα δεδομένα στην Πασχαλινή κίνηση, περιορίζοντας δραματικά την κατανάλωση στα πρατήρια υγρών καυσίμων, με το σκηνικό να αλλάζει άρδην σε ότι αφορά στη ζήτηση πετρελαίου, για πρώτη φορά στα χρονικά.

Η ιστορική πτώση στην τιμή του πετρελαίου έχει αυξήσει κατακόρυφα τις παραγγελίες στην καρδιά της άνοιξης, με τους καταναλωτές να σπεύδουν να επωφεληθούν, γιατί κανείς δεν γνωρίζει πως θα διαμορφωθούν τα δεδομένα την επόμενη χρονιά.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020