Τετάρτη 28.07.2021 | Εορτάζουν: Ακάκιος, Κάχι, Κάκι, Αυξέντιος, Αυξέντης, Αυξεντία, Αυξεντούλα, Δρόσος, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα, Δροσίς, Τίμων, Τίμος, Τιμόνα, Τιμόνη, Τίμα, Χρυσοβαλάντης, Βαλάντης, Βαλάντος, Χρυσοβαλάντος, Χρυσοβαλάντω, Χρυσοβαλάντου, Χρυσοβαλαντία, Βαλάντα, Βαλάντω

Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στην Ηλεία

ΕΛΛΑΔΑ21.08.2018 | 4:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με εναέρια μέσα συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Ηλεία.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στην περιοχή Δαφνιώτισσα στην Αμαλιάδα συνεχίζει να καίει σε χαράδρα με την κατάσβεση από πεζοπόρα τμήματα να είναι πολύ δύσκολη.

Στο δύσβατο σημείο επιχειρούν 2 καναντέρ και 3 ελικόπετρα με τους άνεμους να πνέουν δύο μποφόρ και να μην δυσκολεύουν των έργο της πυροσβεστικής.

Οριοθετημένη είναι και η φωτιά κοντά στο χωριό Ανάληψη στην περιοχή Γεράκι χωρίς ακόμα να έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Στο χωριό Δαφνιώτισσα, η Πυροσβεστική είχε εισηγηθεί το απόγευμα της Δευτέρας προληπτική απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων, με τον δήμαρχο της περιοχής να επιβεβαιώνει τη μερική εκκένωση, σημειώνοντας παράλληλα πως το χωριό δεν κινδυνεύει, καθώς το πύρινο μέτωπο έχει αντίθετη φορά.

«Κύριο μέλημά μας είναι η φωτιά που καίει σε δασική έκταση να μην απειλήσει την κατοικημένη περιοχή. Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής» είπε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop