Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στο τοπικό τμήμα του ΕΕΣ

ΤΟΠΙΚΑ09.02.2019 | 6:10 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε αναβρασμό βρίσκεται το Τοπικό Τμήμα του ΕΕΣ, αλλά και ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας, που στηρίζει και παρακολουθεί το σημαντικό και πολυποίκιλο έργο του, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., καθώς τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργήσει συνθήκες που δεν έχουμε δει στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εθελόντριες του παραρτήματος Τρικάλων να απέχουν από την εκλογική διαδικασία, λόγω των όσων διαδραματίζονται. Αυτή η κίνηση των εθελοντριών έρχεται ως «απάντηση» στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι εγγραφές νέων μελών, τα οποία θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες εκλογές. Συγκεκριμένοι κύκλοι προχωρούν σε ομαδικές εγγραφές μελών, για προφανείς λόγους, χωρίς να προσέρχεται ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος που θέλει να εγγραφεί ως μέλος. Αυτό έχει οδηγήσει τις εθελόντριες του τμήματος, που δεν θα πρέπει να ξεχνούμε πως πολλές εξ αυτών έχουν χρόνια προσφορά στον εθελοντισμό, να μην θέλουν να συμμετέχουν στις τοπικές εκλογές.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν ενδιαφερόμενους να θέσουν υποψηφιότητα για το Δ.Σ. να έχουν αποσύρει το ενδιαφέρον τους, καθώς δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν αυτή την «κούρσα» εγγραφών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πριν λίγες μέρες είχαν παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Τοπικού Τμήματος του ΕΕΣ, η Πρόεδρος κ. Νικολέτα Μπρουζούκη, αλλά και τα μέλη κ. Γιώργος Τσαγκούλης και Στέφανος Μπέης. Η κ. Μπρουζούκη τότε είχε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις ενημέρωσης προς την κεντρική Διοίκηση για τα όσα συμβαίνουν και ακολούθησε η παραίτησή της, μη θέλοντας ασφαλώς να συνδέσει το όνομά της με τα όσα λαμβάνουν χώρα.

Εμείς απλά να σημειώσουμε πως η ανάδειξη του νέου Δ.Σ. αποφασίστηκε ως μία κίνηση εκδημοκρατισμού του ΕΕΣ. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει. Τουλάχιστον, προς το παρόν, και με τα όσα βλέπουμε να εξελίσσονται. Το αντίθετο, πληγώνουν το κύρος, την ιστορία και την τεράστια προσφορά ενός θεσμού που στηρίζει και σέβεται η κοινωνία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ