Δευτέρα 30.01.2023 | Εορτάζουν: Αρχοντής, Αρχοντίων, Αρχοντίωνας, Αρχοντία, Αρχοντή, Αρχοντούλα, Αρχόντισσα, Αρχόντω, Μαύρος, Μαυρουδής, Μαυροειδής, Μαυρέτα, Χρυσή, Χρύσα, Χρυσαλία, Χρυσαυγή, Χρυσούλα, Σήλια, Χρυστάλλα, Χρυσταλλία, Αύρα

Συνεχίζεται σήμερα το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ07.07.2018 | 1:01 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με συζητήσεις, κουζίνες, υπέροχα συγκροτήματα, παιχνίδια και τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του 6 Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων. Τα θέματα των συζητήσεων, περιστράφηκαν γύρω από εκείνα της καταστολής αλλά και της λεγόμενης μεταμνημονιακής εποχής, με του ομιλητές και τους παραβρισκόμενους να ανταλλάσουν απόψεις και θέσεις.

Το σημερινό πρόγραμμα

Σάββατο 7 Ιουλίου

Παιδότοπος από τις 6:30 μμ

Παιχνιδοκατάσταση με τη Λίνα Καραμελίνα! – Μουσικοκινητικά παιχνίδια με την εμψυχώτρια και ηθοποιό Λίνα Μαργώνη.

“Πρόσφυγες στην αγκαλιά του Καραγκιόζη” -Θέατρο σκιών με τον Κοσμά Παναγιώκα

Συζητήσεις

7:00 μ.μ.: Τύμπανα πολέμου στη γειτονιά μας. Ο ρόλος κι η στρατηγική του ελληνικού κράτους (ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός, κήρυξη ΑΟΖ, άξονας Ισραήλ – Κύπρος – Αίγυπτος – Ελλάδα, εξοπλισμοί, Μακεδονικό). Η διεθνιστική κι αντιπολεμική πάλη των λαών, αντίπαλο δέος στην έξαρση των εθνικισμών και τον πολεμικό κίνδυνο
Συζητάμε με τους: Παύλο Αντωνόπουλο, πρόεδρος Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Νίκο Γιαννόπουλο, μέλος του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Nikola Ignatovski από την Κ.Ε. Levica (Αριστερά) από τη Βόρεια Μακεδονία και Mustafa από το Κόμμα Εργασίας ΕΜΕΡ της Τουρκίας.

Συναυλίες

10:00 μ.μ. : Κλείνουμε τη βραδιά μουσικά.

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ. Τρεις έμπειροι μουσικοί, μία θρυλική φωνή, μια Υπόγεια παρέα που πορεύεται πάνω από 20 χρόνια και δρα εδώ και τώρα!

LOSTRE COMMUNITY. Μια positive Reggae – Ska μπάντα από τη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ