Δευτέρα 26.07.2021 | Εορτάζουν: Ερμόλαος, Ερμολία, Λία, Παρασκευάς, Πάρης, Πάρις, Παρασκευή, Εύη, Εβίτα, Βούλα, Βιβή, Βέτη, Βέττη, Παρασκευούλα, Πάρις, Βίβιαν, Έρση, Ωραιοζήλη, Ωραιοζηλία, Ζήλια, Ζήλη, Ζέλια

Συνεχίζει να βάζει λουκέτα η ΑΑΔΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ08.07.2019 | 1:16 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Λουκέτα από 2 έως 10 ημέρες μοίρασαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε καταστηματάρχες οι οποίοι εντοπίστηκαν με πειραγμένες ταμειακές μηχανές, διπλά βιβλία, αλλά και να έχουν διαπράξει για δεύτερη φορά τις ίδιες φορο-παραβάσεις.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εβδομάδας, οι φοροελεγκτές είχαν κάνει απόβαση στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Μάλιστα οι τοπικοί επιχειρηματίες δήλωναν έκπληκτοι, θεωρώντας ότι την προεκλογική περίοδο, και κυρίως την τελευταία εβδομάδα, δεν θα γίνονταν έλεγχοι.

Εκτός από τα 48ωρα επιβλήθηκαν και λουκέτα 4 και 10 ημερών στους μια και δύο φορές υποτρόπους αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ έβαλε:

– Λουκέτο για 10 ημέρες σε μπυραρία στον Πειραιά και σε ένα εστιατόριο στη Ρόδο. Και οι δυο καταστηματάρχες πιάστηκαν να να έχουν διαπράξει ξανά τις ίδιες φορολογικές παραβάσεις.

– Λουκέτο 4 ημερών σε γνωστό club στη χώρα της Μυκόνου.

– 48ωρο λουκέτο σε γνωστό βιβλιοπωλείο στη Σαντορίνη το οποίο πιάστηκε να έχει διπλά βιβλία, όπου καταχωρούσε τα έσοδα πολλών ετών.

– Λουκέτα σε τέσσερα καταστήματα στον Πειραιά όπου βρέθηκε από τους hackers της ΑΑΔΕ πειραγμένο λογισμικό.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι ενώ οι επιχειρήσεις έκοβαν κανονικά αποδείξεις όλη την ημέρα, με τη χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού, στο τέλος της ημέρας, «εξαφανίζονταν» ουκ ολίγες εξ αυτών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop