Κυριακή 25.09.2022 | Εορτάζουν: Ευφροσύνη, Φροσύνη, Φρόσω, Ευφροσύνα, Φροσούλα, Φροσού, Έφη

Παράταση στην απόγνωση των εμπόρων

ΤΟΠΙΚΑ31.08.2022 | 8:31 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ

 

Συνεχίζονται χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα οι εκπτώσεις μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου

Κάνοντας οι έμποροι ένα μίνι απολογισμό της τρέχουσας εκπτωτικής περιόδου, οι έμποροι δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι, από την αγοραστική κίνηση

Παράταση ολίγον ημερών θα λάβουν οι θερινές εκπτώσεις. Η θερινή εκπτωτική περίοδος είχε ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου με διάρκεια έως τις 31 Αυγούστου. Ωστόσο η διαδικασία παρατείνεται έως και την ερχόμενη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων και βάσει των διατάξεων 4446/2016, άρθρο 114.
Η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος Σεπτέμβριος 2022 θα αρχίσει την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 και θα λήξει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκπτωτικής περιόδου πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Στην έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Μπλουγούρας.
«Στην κρίσιμη συγκυρία για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστούμε το καταναλωτικό κοινό για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του καθώς δείχνει έμπρακτα την προτίμησή του στα τοπικά καταστήματα. Τους καλούμε να συνεχίσουν να επισκέπτονται τις τοπικές εμπορικές και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους, σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, επωφελούμενοι την ευκαιρία των μεγάλων προσφορών που παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες των εκπτώσεων.», τόνισε ο κ. Μπλουγούρας.
Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό της τρέχουσας εκπτωτικής περιόδου, οι έμποροι δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι, από την αγοραστική κίνηση. Αντιθέτως η πλειονότητα εκφράζει την απογοήτευση, καθώς οι εκπτώσεις δεν απέδωσαν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Η πτώση του τζίρου αγγίζει έως και το 65%, με ότι αυτό συνεπάγεται και οφείλεται στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες. Οι βαριές και δυσβάσταχτες υποχρεώσεις, οι αυξήσεις σε ενέργεια και καύσιμα, δεν αφήνουν περιθώρια για αγορές, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα εμπορικά καταστήματα τα οποία εδώ και χρόνια φυτοζωούν αναζητώντας σανίδα σωτηρίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης