Κυριακή 25.02.2024 | Εορτάζουν: Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα, Λωξάνδρα, Λωξάντρα Ρωξάνη, Ρωξάνα, Ορθοδόξης, Δόξης, Δοξάκης, Ορθοδοξία, Δόξα, Ορθούλα, Άξιος, Άξια

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του «Θεσσαλικού θεάτρου» με το έργο «Ήταν όλοι τους παιδιά μου»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ13.01.2024 | 2:18 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μετά την εορταστική περίοδο οι παραστάσεις μπαίνουν στην κανονική τους ροή. Το έργο θα παίζεται κάθε εβδομάδα από Τετάρτη μέχρι Κυριακή έως  25-2-2024. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης των θεατών προστέθηκε κάθε Σάββατο ακόμη μια απογευματινή παράσταση ώρα 6.00μμ. Έτσι το πρόγραμμα των παραστάσεων διαμορφώνεται ως εξής: Τετάρτη 9.00 μμ Πέμπτη 7.00 μμ Παρασκευή 9.00μμ Σάββατο 6.00μμ & 9.00μμ και Κυριακή 7.00μμ

“ O Άρθουρ Μίλλερ με το «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» (1947) τόλμησε ,σε μία περίοδο ευαίσθητη, να ξύσει νωπές πληγές : ο πόλεμος είχε τελειώσει ,οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ήταν οι νικητές ,η χώρα βάδιζε προς την παγκόσμια κυριαρχία της και το αμερικάνικο όνειρο άνθιζε έχοντας, όμως, πατήσει επί πτωμάτων και με τους πολεμοκάπηλους που πλούτισαν να παίρνουν τα ηνία και να αναδεικνύονται σε ιθύνουσα τάξη. Βέβαια  η -πολύ τολμηρή για την εποχή του- ιδεολογία του έργου δεν θα ήταν αρκετή για να το κρατήσει στο ρεπερτόριο , όσο επίκαιρο και να συνεχίζει να είναι. Την αντοχή του οφείλει και στην πολύ γερή κατασκευή του. Ο Μίλλερ , ακολουθώντας την Ιψενική γραφή της αντιμετώπισης μεγάλων , ογκολιθικών   θεμάτων μέσα από το ρεαλισμό, αντλεί , παράλληλα, από τα νάματα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας εμμένοντας στις ενότητες τόπου ,χρόνου και μύθου.”

Tους ήρωες του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί με αλφαβητική σειρά :

Νικόλας Γραμματικόπουλος, Χρυσάνθη  Δούζη ,Θανάσης Ζέρβας, Μαρσέλα Λένα και Νίκος Πολοζιάνης

Η σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία του έργου είναι του Κώστα Τσιάνου ,το σκηνικό και τα κοστούμια του Γιώργου Ζιάκα , η μουσική του Διονύση Τσακνή και οι φωτισμοί του Μάκη Παπατριανταφύλλου.

Διάρκεια:100΄(χωρίς διάλλειμα)

Εισιτήρια:more.com

https://www.more.com/theater/itan-oloi-tous-paidia-mou/

Πληροφορίες- κρατήσεις: 2410533417 ( 10.00 -13.00 στο 2ο όροφο του Θεσσαλικού θεάτρου και 18.00-21.00 στο θέατρο )τις ημέρες των παραστάσεων .

Δεκτά εισιτήρια του ΟΓΑ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης