Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Συνεχίζονται τα οδικά έργα από την Περιφέρεια

ΤΟΠΙΚΑ13.09.2022 | 5:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ένα πάγιο αίτημα της κοινότητας Ζάρκου αλλά και των κατοίκων της, γίνεται πράξη με την παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Ο λόγος για την ασφαλτόστρωση της παράπλευρης οδού Τρικάλων – Λάρισας που συνδέει το Ζάρκο με την Φαρκαδόνα, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των κατοίκων.

Για την ιστορία το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελούσε τμήμα της επαρχιακής οδού Τρικάλων – Λάρισας. το κομμάτι εγκαταλείφτηκε με την δημιούργια της παλιάς εθνικής οδού και άρχισε να χρησιμοποιείται ως παράπλευρη οδό μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας προ εξαετίας περίπου.

Ο δρόμος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και κρινόταν απαραίτητη η ασφαλτόστρωση για να προσφέρει άμεση μετακίνηση αλλά ταυτόχρονα ασφάλεια στους οδηγούς που επέλεγαν το συγκεκριμένο κομμάτι, αποφεύγοντας την είσοδο στην εθνική οδό.

Οι εργασίες ξεκίνησαν την Δευτέρα και συνεχίζονται σε μια ακτίνα 1,5 χλμ.

Η ασφαλτόστρωση εντάσσεται στο πλαίσιο έργου προϋπολογισμού ένταξης 500.000 ευρώ,  για τη συντήρηση του παράπλευρου δικτύου της ε.ο. Τρικάλων – Λάρισας.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι ένα απέραντο εργοτάξιο καθώς έχουμε σε εξέλιξη εκατοντάδες έργα που ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων» δηλώνει ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τoν πρόεδρο της Τ.Κ. Zάρκου Γιάννη Βούλγαρη, τον Αντιπρόεδρο Δήμο Γκράβα, τους Περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες ενισχύουμε την οδική ασφάλεια στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της ε.ο. Τρικάλων – Λάρισας, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε γεωργικές, κτηνοτροφικές και βιομηχανικές εκμεταλλεύσεις» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης