Τετάρτη 19.01.2022 | Εορτάζουν: Ευφρασία, Ευφρασίτσα, Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Συνεχίζονται εντατικοί έλεγχοι στην τοπική αγορά

ΤΟΠΙΚΑ20.09.2019 | 2:10 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Συνεχίζουν τους εντατικούς ελέγχους οι μηχανισμοί του υπουργείου οικονομικών στην τοπική αγορά των Τρικάλων αλλά και σε τουριστικές περιοχές με στόχο να ελαχιστοποιηθεί η φοροδιαφυγή. Στα Τρίκαλα βρέθηκαν στο στόχαστρο ποικίλες επιχειρήσεις μεταξύ αυτών καφετέριες και εμπορικά καταστήματα, ενώ θυμίζουμε ότι και το προηγούμενο διάστημα, αρκετές ήταν οι παραβάσεις στην περιοχή μας, κατατάσσοντας τα Τρίκαλα σημαντικά ψηλά στη λίστα όσων αποφεύγουν να ακολουθούν… τις νομότυπες φορολογικές πράξεις.

Από εκεί και πέρα, και κλιμάκια καταπολέμησης της ανασφάλιστης εργασίας έκαναν τους δικούς τους ελέγχους. Σε αυτή την κατεύθυνση επίσης, γίνεται μια προσπάθεια να περιοριστεί ο αριθμός των εργοδοτών που παρανομούν είτε μη προχωρώντας στη δήλωση των εργαζομένων είτε ασφαλίζοντάς τους λιγότερες ώρες από εκείνες που εργάζονται. Σε κάθε περίπτωση βέβαια τα πρόστιμα είναι τσουχτερά γεγονός που έχει συντελέσει σημαντικά στον περιορισμό των ανασφάλιστων στις επιχειρήσεις των Τρικάλων. Ωστόσο, πλέον οι έλεγχοι κινούνται και προς το πλανόδιο εμπόριο, όπως στην περίπτωση της εμποροπανήγυρης Τρικάλων τις προηγούμενες μέρες.

Γενικότερα, χιλιάδες είναι οι στοχευμένοι έλεγχοι από τους 613 επιθεωρητές του ΣΕΠΕ και τους 183 ελεγκτές του ΕΦΚΑ σε επιχειρήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια και αυτοί θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Όπως επισήμανε προ ημερών το υπουργείο Εργασίας και μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήδη, οι στοχευμένοι έλεγχοι φέρνουν αποτελέσματα συμμόρφωσης, αλλά η προσπάθεια θα συνεχιστεί αταλάντευτα, καθώς αποτελεί κύριο στόχο του υπουργείου η περιφρούρηση της αγοράς εργασίας από καταχρηστικές συμπεριφορές σε βάρος των εργαζομένων, των συνεπών εργοδοτών, αλλά και των εσόδων στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020