Τετάρτη 19.01.2022 | Εορτάζουν: Ευφρασία, Ευφρασίτσα, Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Συνεχίζονται οι δράσεις στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

ΤΟΠΙΚΑ30.09.2019 | 4:48 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ξεκινά στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 18:30 – 20:00εργαστήρι δημιουργικής γραφής για εφήβους και ενήλικες.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα είδη της δημιουργικής γραφής, τις διαφορές της από την τεχνική γραφή και θα καλλιεργήσουν την ικανότητά τους στο γράψιμο μέσω ασκήσεων και δραστηριοτήτων.

Η καταγραφή σκέψεων και συναισθημάτων δρα ως απλό και διασκεδαστικό θεραπευτικό μέσο ενάντια στο άγχος και μας φέρνει σε επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο. Η έκφραση μέσω του γραπτού λόγου ενισχύει την αντίληψη, τη μάθηση και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 24320-23041 ή περάστε από τα γραφεία εξυπηρέτησης της Βιβλιοθήκης.

 

Ένα διήγημα για τη νόσο του Alzheimer

O Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης, θα μιλήσει την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019, στις 18:30, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας.

Με το τέλος του Σεπτεμβρίου, ο οποίος έχει καθιερωθεί, παγκοσμίως,  ως μήνας αφιερωμένος στη μάστιγα του αιώνα μας, τη νόσο του Alzheimer και με αφορμή το διήγημα της βραβευμένης Αμερικανίδας συγγραφέως, Άλις Μονρό, «Η αρκούδα Διάβηκε το Βουνό», εμπνευσμένο από τον αγώνα που δίνουν καθημερινώς, ενάντια στη νόσο, εκατομμύρια συνάνθρωποί μας, ο Δρ. Λιάπης θα προσεγγίσει θέματα που αφορούν στην πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου του Alzheimer και της κατάθλιψης στην τρίτη ηλικία, αλλά και στην ελάφρυνση του βάρους των οικογενειών και των φροντιστών των πασχόντων από τη νευροεκφυλιστική αυτή νόσο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020