Δευτέρα 28.11.2022 | Εορτάζουν: Ειρήναρχος

Συνεχίζονται οι εργασίες στην Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας

ΤΟΠΙΚΑ22.08.2018 | 11:44 πμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Συνεχίζεται  η κατασκευή του τμήματος δεύτερου τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας. Πρόκειται για έργο 16,8 εκ. που χρηματοδοτείται  από το ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ.

Γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την έγκαιρη παράδοση του έργου Καραβόπορος –Λυγαριά, Λυγαριά – Πύλη 4,5 χλμ κεντρικής αρτηρίας, 4,2 χλμ αγροτικών δρόμων, 1,2 χλμ παράπλευρου δικτύου, με ταυτόχρονη ανάπλαση περιοχών στην Πύλη. Έργο που δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για την μετακίνηση και αποσυμφορεί την παλαιά Εθνική οδό Τρικάλων Πύλης.

Με την ολοκλήρωση της εργολαβίας προβλέπεται να κατασκευαστεί κύρια οδική αρτηρία διαχωρισμένων κινήσεων με στηθαίο σκυροδέματος μήκους περίπου 4,5Km.

Στο φυσικό αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται επίσης:

  • Η κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου μήκους 1,2Km (δεξιά και αριστερά της αρτηρίας)
  • Η διαμόρφωση 2 ισόπεδων κόμβων (Ι/Κ Αγ. Βησσαρίωνα και Ι/Κ Πύλης) όπου θα εφαρμοστεί ηλεκτροφωτισμός με φωτιστικά σώματα τύπου Led
  • Η κατασκευή αγροτικού οδικού δικτύου μήκους 4,25Km
  • Η κατασκευή πεζοδρομίου και λιθόκτιστου τοιχίου προς την πλευρά του Πορταϊκού ποταμού, από την αρχή του έργου έως και την γέφυρα προς
    Άγιο Βησσαρίωνα.
  • Η κατασκευή πεζοδρομίου και ποδηλατοδρόμου μεταξύ της αρτηρίας και της Νότιας παράπλευρης οδού καθώς και πεζοδρομίου προς την πλευρά της Πύλης.

Ζητούμενο τόσο από την πλευρά του δημάρχου Πύλης όσο και από την αντιπεριφέρεια, το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, και να προσπελάσει τις όποιες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις ώστε να παραδοθεί στην κυκλοφορία, και να προσφέρει ασφαλέστερη και γρηγορότερη μετακίνηση στους ταξιδιώτες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης