Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

ΜΕΤΕΩΡΑ – ΔΙΚΤΥΟ MIRABILIA

Συνεχίζονται οι προσπάθειες τουριστικής προβολής

ΤΟΠΙΚΑ30.03.2019 | 1:42 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Για την νέα συνάντηση του Δικτύου Mirabilia ετοιμάζεται το Επιμελητήριο Τρικάλων, μετά την πρόσφατη που πραγματοποιήθηκε πριν περίπου ένα μήνα στην πόλη μας.

Η νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά στην Ιταλία, στην πόλη του Ούντινε στις 13 Μαΐου, και από την Ελλάδα αναμένεται να συμμετέχει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος, ο οποίος τονίζει τη μεγάλη σημασία της συμμετοχής στο συγκεκριμένο δίκτυο που δίνει πόντους όσον αφορά την τουριστική προβολή. Μάλιστα, σημειώνει πως μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να προκύψουν ουσιαστικές επιχειρηματικές συνεργασίες.

«Μπορούν να προκύψουν ουσιαστικές επιχειρηματικές συνεργασίες» τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Β. Γιαγιάκος

Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα MIRABILIA ξεκίνησε στην Ιταλία μέσω ενός δικτύου 13 ιταλικών Επιμελητηρίων με σκοπό την αξιοποίηση και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το Επιμελητήριο Τρικάλων ήταν το πρώτο από την χώρα μας που εντάχθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, λόγω των Μετεώρων, και αυτός είναι και ο λόγος που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για την δημιουργία ενός εθνικού δικτύου επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο δίκτυο αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία προβολής των Μετεώρων, αλλά και μέσω αυτών ολοκλήρου του Νομού Τρικάλων. Άλλωστε, το Δίκτυο δεν μένει αμιγώς στο τουριστικό κομμάτι, αλλά αυτού συνδυάζει στοιχεία πολιτισμού, γαστρονομίας, τέχνης κ.α.

Για τη σημασία της συμμετοχής στο συγκεκριμένο Δίκτυο έκανε πρόσφατα παρέμβαση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να τύχουν της προσοχής και της στήριξής μας τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. «Ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, μας δίνεται η δυνατότητα μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, να δούμε μία μεγαλύτερη εικόνα και να εκμεταλλευτούμε (με την θετική έννοια του όρου) τις ευκαιρίες που μας δίνονται. Ανοίγοντας την οπτική μας μπορούμε να «αντιδράσουμε» απέναντι σε οποιαδήποτε κρίση, που μάταια θα προσπαθεί να μας κρατήσει πίσω», τόνισε.

«Ανοίγοντας την οπτική μας μπορούμε να «αντιδράσουμε» απέναντι σε οποιαδήποτε κρίση, που μάταια θα προσπαθεί να μας κρατήσει πίσω» σημείωσε σε παρέμβασή του ο Κ. Παπαευθυμίου

Μάλιστα, στην τοποθέτησή του στάθηκε και στο πλαίσιο που στοχεύει αυτή η κοινή συνεργασία, όπως είναι η δημιουργία και ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης, η προώθηση βέλτιστων πρακτικών, η μεταφορά επιτυχημένων μοντέλων ανάπτυξης πολιτιστικών και τουριστικών προϊόντων. Ταυτόχρονα σημειώνει πως «μεταξύ των σκοπών του δικτύου είναι η δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών στον τομέα του τουρισμού και σε τομείς που συνδέονται στενά με αυτόν, όπως η γαστρονομία και οι τέχνες, η συνεργασία για την οργάνωση δραστηριοτήτων κατάρτισης, η ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων, η ανάπτυξη των τεχνολογικών εφαρμογών, και γενικότερα όλες εκείνες οι δράσεις που αποσκοπούν στην προώθηση των περιοχών της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης