Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

ΤΟΠΙΚΑ20.06.2019 | 6:34 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς ο ψεκασμός σε εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών από τη Δ/νση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Η εφαρμογή των φαρμάκων γίνεται με εκνέφωση εδάφους με σύγχρονους εκνεφωτές κοντά στις εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών και με σκευάσματα εγκεκριμένα από το ΥΠΑΤ λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης των ανθρώπων του οικοσυστήματος των οικόσιτων και παραγωγικών ζώων και του περιβάλλοντος από εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος γίνεται από τη Δ/νση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, τους Δήμους και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα θα γίνει ψεκασμός στο πάρκο του    Αγίου Γεωργίου στο Ριζαριό με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστό Δευτέρα και Τρίτη.

Σε δηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης δήλωσε:

«Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η υλοποίηση του σχετικού προγράμματος για να μην υπάρχουν προβλήματα σε κατοικημένες περιοχές. Το πρόγραμμα της κουνοπουκτονίας για να έχει σοβαρά αποτελέσματα εφαρμόζεται συντονισμένα σε όλη τη Θεσσαλία με ενέργειες του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, με την έγκαιρη εξεύρεση των απαραίτητων πόρων, τον συντονισμό και την αξιοποίηση στο έπακρο του ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης