Πέμπτη 27.01.2022 | Εορτάζουν: Χρυσόστομος, Χρυσοστόμης, Χρυσοστόμη, Χρυσοστομία, Χρυσοστομίτσα

Συνεχίζουμε με έργα πνοής για την πόλη της Καλαμπάκας

ΤΟΠΙΚΑ24.05.2019 | 5:51 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε τέσσερις περιοχές της πόλης μας βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων, Χρήστος Σινάνης, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Ο κ. Σινάνης επισκέφτηκε συγκεκριμένα το πάρκο Καλαμπάκας στην περιοχή του ΚΕΓΕ, την παιδική χαρά στις οδούς Αναλήψεως και Καλοστύπη (άνωθεν Γενικού Λυκείου), το Δημοτικό Στάδιο της Καλαμπάκας, και τον παλαιό οικισμό της πόλης.

Τέσσερις περιοχές που αποτελούν την αφετηρία για την ευρύτερη ανασυγκρότηση της πόλης μας μέσω της εφαρμογής στοχευμένων στρατηγικών παρεμβάσεων.

Στρατηγικές που αναδεικνύουν και αναβαθμίζουν κάθε γειτονιά της πόλης της Καλαμπάκας και στοχεύουν να καταστήσουν την έδρα του Δήμου Μετεώρων σε πόλη πρότυπο.

Η Καλαμπάκα μπαίνει στη λίστα με τα κορυφαία πάρκα

Άλλωστε πως αλλιώς θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το πάρκο της Καλαμπάκας, αυτόν τον χώρο πρασίνου υψίστης ποιότητας.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτοικοι και επισκέπτες θα περνούν ποιοτικό χρόνο στον μεγαλύτερο δημοτικό ελεύθερο χώρο ξεκούρασης και αναψυχής της πόλης μας, έχοντας μια φανταστική θέα προς τα Μετέωρα.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού μας ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, Χρήστος Σινάνης, «….με μεγάλη προσπάθεια, πετύχαμε τη συνένωση πέντε οικοπέδων σε έναν ενιαίο χώρο συνολικής έκτασης περίπου 20 στρεμμάτων… και εξασφαλίσαμε την αναγκαία χρηματοδότηση των 1.200.000 ευρώ…».

Πρόκειται για την κατασκευή του πρώτου δημοτικού πάρκου στην Καλαμπάκα, που θα περιλαμβάνει:

– Χώρους περιπάτου και άθλησης για παιδιά και ενήλικες

– Αθλητικές εγκαταστάσεις για τα αθλήματα μπάσκετ και βόλεϊ.

– Χωροθετημένες θέσεις στάθμευσης

Με τη δημιουργία του πάρκου αλλά και την αξιοποίηση τα Κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου, πετυχαίνουμε παράλληλα την αναβάθμιση  μιας περιθωριοποιημένης και υποβαθμισμένης γειτονιάς της πόλης μας, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των οικογενειών, των νέων και των ενηλίκων που κατοικούν στην περιοχή του ΚΕΓΕ

 

Μία ακόμη νέα, μοντέρνα και σύγχρονη παιδική χαρά αποκτά η πόλη της Καλαμπάκας

Πρόκειται για την παιδική χαρά της οδού Καλοστύπη και Αναλήψεως, άνωθεν του Γενικού Λυκείου.

Σε μια γειτονιά της πόλη μας, όπου αναπτύσσεται έντονη δραστηριότητα, προχωρούμε στην αναβάθμιση της υπάρχουσας παιδικής χαράς και παράλληλα διαμορφώνουμε τον περιβάλλοντα χώρο με τρόπο που να διευκολύνει την άνετη μετακίνηση των πεζών και να αναβαθμίζει αισθητικά ολόκληρη την περιοχή.

Η παιδική χαρά επί της Αναλήψεως αποτελεί μία ακόμη παιδική χαρά του Δήμου μας, η οποία επανασχεδιάζεται και ανακατασκευάζεται με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

Για τον επικεφαλής μας, η ασφάλεια και η παιδαγωγική ποιότητα των παιδικών χαρών είναι δύο πράγματα αδιαπραγμάτευτα.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε περισσότερους χώρους ψυχαγωγίας για τους μικρούς μας φίλους και να προσφέρουμε στους γονείς κατάλληλα διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικοποίησης για τα παιδιά τους.

 

Δημιουργούμε ένα σύγχρονο Δημοτικό Στάδιο

Με τις εργασίες τοποθέτησης του ταρτάν να συνεχίζονται, η δημοτική Αρχή του Χρήστου Σινάνη αναβαθμίζει με προσεγμένες παρεμβάσεις το Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας.

Πέρα από τις εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης τω αθλητικών εγκαταστάσεων, τρία σημαντικά έργα πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας.

– Κατασκευή ταρτάν στο γήπεδο του στίβου

– Κατάλληλες εγκαταστάσεις για τα αγωνίσματα στίβου

– Τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Η πόλη μας αποκτά σύγχρονα γήπεδα στίβου και ποδοσφαίρου, που θα καλύπτουν τις ανάγκες και των αθλούμενων και θα φιλοξενούν υπερήφανα αθλητικούς αγώνες.

Ανεβάζουμε τον πήχη και προσφέρουμε στον Δήμο μας σύγχρονες εγκαταστάσεις προπόνησης και άθλησης για τους πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας.

 

Δίνουμε στην πόλη της Καλαμπάκας την παλιά της αίγλη

Η ιστορική πόλη της Καλαμπάκας με τα βυζαντινά της μνημεία και τους αρχαιολογικούς της χώρους μπαίνουν στο επίκεντρο της τουριστικής και όχι μόνο στρατηγικής του επικεφαλής μας, Χρήστου Σινάνη.

Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις το σύνολο της περιοχής θα αναβαθμιστεί και θα μετατραπεί σε πόλο έλξης κατοίκων και επισκεπτών.

Η ανταλλαγή της Κωνσταντίου Σχολής με τη γενικότερη ανάπλαση σε αυτό το σημείο της πόλης μας και η σύνδεση της με το μνημείο της Κοιμήσεως Θεοτόκου και τα εξωκκλήσια βυζαντινής περιόδου  θα επιστρέψουν στην παλιά πόλη της Καλαμπάκας την παλιά της αίγλη.

Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής θα εκτοξευθεί με την ανάδειξη των περιπατητικών μονοπατιών των Μετεώρων, αφού η εν λόγω περιοχή θα αποτέλεσε την αφετηρίας του δικτύου περιπατητικών μονοπατιών στο σύμπλεγμα των βράχων των Μετεώρων.

Για τον συνδυασμό μας «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ», στόχος είναι η πλήρης μεταμόρφωση  του Δήμου Μετεώρων σε έναν σύγχρονο, ευρωπαϊκό Δήμο.

Συνεχίζουμε με έργα, στόχους και όραμα για τη νίκη από την πρώτη Κυριακή

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ»

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020