Σάββατο 22.06.2024 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Στον Ν. Σακκά χθες οι Μεγαλοκαλυβιώτες, στην Αντιπεριφέρεια σήμερα μαζί με την Επιτροπή Φαρκαδόνας

Συνεχίζουν την πίεση οι πλημμυροπαθείς

ΤΟΠΙΚΑ23.05.2024 | 9:00 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα που ξεκίνησαν εδώ και αρκετούς μήνες οι κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων που επλήγησαν από την θεομηνία του Σεπτεμβρίου. Και πως άλλωστε όταν τα προβλήματα παραμένουν και ζητούν λύσεις από την κεντρική εξουσία και τους τοπικούς φορείς.

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το δημαρχείο Τρικκαίων, όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο Νίκο Σακκά, αλλά και αιρετούς του Δήμου.

Η αντιπροσωπεία μετέφερε ζητήματα που σχετίζονται με την κοινότητα τους, ζητώντας την παρέμβαση του Δήμου, προκειμένου να επιλυθούν.

Κυρίαρχο αντικείμενο της συζήτησης, το αίτημα των κατοίκων, να αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων την απομάκρυνση των υλικών από τα σπίτια που γκρεμίστηκαν μετά την πλημμύρα του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Σακκάς παρουσίασε στους κατοίκους τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος ήδη από τις αρχές Απριλίου, με την αλληλογραφία που έχει αναπτυχθεί με το αρμόδιο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου αναφέρονται τα αιτήματα του Δήμου, τα εκτιμώμενα ποσά και η ανάγκη συνδρομής στην όλη προσπάθεια.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά και σε επί μέρους ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους. Παρέστησαν επίσης, ο νυν αντιδήμαρχος Ανταποδοτικών Υπηρεσιών Τάκης Παζαΐτης και ο τέως αντιδήμαρχος Φόρης Ρόμπος.

Στην αντιπεριφέρεια σήμερα

Οι επισκέψεις της επιτροπής θα συνεχιστούν και σήμερα Πέμπτη, εντείνοντας τις πιέσεις τους προς πάσα κατεύθυνση.

Ειδικότερα σήμερα στις 10:45 το πρωί, ο Σύλλογος Πλημμυροπαθών Δ.Ε Μεγάλων Καλυβίων μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Φαρκαδόνας, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη κοινή τους σύσκεψη θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια καταθέτοντας τα αιτήματα των πλημμυροπαθών.

Οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να συμμετέχει πλατιά και από τα δύο χωριά, σημειώνοντας ότι θα αναλάβουν κάθε δράση ώστε να μην επιτραπεί η ερήμωση των χωριών τους τώρα και μελλοντικα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης