Σάββατο 19.06.2021 | Εορτάζουν: Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ζώσιμος, Ζώσης, Ζήσιμος, Ζήσης, Ζωσιμαίος, Ζώσα, Ζωσιμαία

Συνεχίζουν τον αγώνα οι καθηγητές

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ03.06.2020 | 6:09 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η ΕΛΜΕ Τρικάλων και ο Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων, ύστερα από αποφάσεις των ομοσπονδιών, Δ.Ο.Ε. , ΟΛΜΕ και Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., συνεχίζουν τον αγώνα και καλεί όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους/τις μαθητές-τριες να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου την Τρίτη 9 Ιουνίου στη 1μ.μ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΤ «Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, και παρά τις αντιδράσεις όλων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, προχώρησε, με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, στην κατάθεση πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία. Το νομοσχέδιο αυτό βρίσκεται ήδη στη διαδικασία συζήτησης στη Βουλή.

Παράλληλα διατηρεί εν ισχύ την τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία, ενώ αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Διεκδικούμε: Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία Κεραμέως για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος. Να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία. Να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.»

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop