Τετάρτη 30.11.2022 | Εορτάζουν: Ανδρέας, Αντρέας, Ανδρίκος, Αντρίκος, Ανδριάνα, Ανδρούλα, Ανδριανή, Αντριάννα

Συνεδρίασε το Πανθεσσαλικό Συμβούλιο Επιμελητηρίων

ΤΟΠΙΚΑ05.07.2018 | 2:31 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τους στόχους αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του Πανθεσσαλικού Συμβουλίου Επιμελητηρίων αποφάσισαν τα μέλη του κατά την τελευταία συνεδρίαση το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Στη συνέλευση, τις θέσεις του Επιμελητηρίου Τρικάλων εξέφρασε ο πρόεδρος κ. Βασίλης Γιαγιάκος, τονίζοντας ότι το συμβούλιο θα πρέπει να έχει ενεργό δράση και παρουσία στα κινήσεις επιχειρηματικής προβολής με την αρωγή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Εξάλλου, για το σκοπό αυτό, στο συμβούλιο συμμετέχει και εκπρόσωπος της περιφέρειας.

Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά διαδικαστικά και μέχρι να υπάρξει ένας συντονισμός με σαφή κατεύθυνση, προτάθηκε και τελικώς θα αποφασίστηκε, από κάθε επιμελητήριο, να υπάρξουν υπηρεσιακοί παράγοντες, που θα αναλάβουν από κοινού εργασίες. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των επιμελητηρίων κάθε εβδομάδα, ώστε να υλοποιούνται οι αποφάσεις του ΔΣ.

Να θυμίσουμε, ότι στην προτελευταία συνεδρίαση, επικεφαλής του Συμβουλίου ορίστηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας. Την επόμενη χρονιά ωστόσο επικεφαλής είναι το Επιμελητήριο Τρικάλων.

Το θέμα είναι τι θα γίνει στο μέλλον σε σχέση με τα Επιμελητήρια ανά νομό. Αυτό, φαίνεται ότι δεν το γνωρίζει κανείς. Το σίγουρο είναι ότι με αυτή την πανθεσσαλική θεσμική συνεργασία, συμφωνούν όλοι. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται και από πλευράς του κ. Γιαγιάκου, δεν θα είχε κανένα απολύτως όφελος να καταργηθούν τα επιμελητήρια ανά νομό, μιας και κάθε περιοχή, έχει τη δική της επιχειρηματική ταυτότητα, οπότε και τις δικές της ιδιαίτερες ανάγκες.

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης