Σάββατο 22.06.2024 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Τις εργασίες χαιρέτισε ο Κ. Χατζηδάκης

Συνεδρίαση του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ26.05.2024 | 9:01 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Υπέρμαχος της εξωστρέφειας και των συνεργασιών μεταξύ της Ελλάδας κι άλλων χωρών με ισχυρές οικονομίες εμφανίστηκε από τα Τρίκαλα, ο υπουργός Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, χαιρετίζοντας τις εργασίες της τακτικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης τέθηκαν προς συζήτηση οι διμερείς εμπορικές σχέσεις Ελλάδας Κίνας και οι ευκαιρίες για επιχειρηματικές συνεργασίες.

«Η Κίνα είναι μια από τις δυο μεγαλύτερες οικονομίες σε Παγκόσμιο Επίπεδο και η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και των παραγωγικών δυνάμεων κρίνεται αναγκαία.», σημείωσε ο υπουργός για να επικεντρώσει την προσοχή στο ρόλο που διαδραματίζουν φορείς και Οργανισμοί, όπως τα Επιμελητήρια.

«Η Ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η πρόοδος γενικότερα της οικονομίας περνά μέσα από την επιχειρηματικότητα. Και η επιχειρηματικότητα στηρίζεται ενεργά από τα Επιμελητήρια.», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης φέρνοντας ως παράδειγμα την Γαλλία.

Ο ίδιος παρότρυνε τους επιχειρηματίες να αναλάβουν ενεργό ρόλο, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, είτε μέσω συνεργασιών, είτε με την ανάληψη δράσεων, που θα φέρουν τα θεμιτά αποτελέσματα.

Σαφώς σε όλα αυτά τα εγχειρήματα θα έχουν την στήριξη της πολιτείας και του κράτους.

«Η επιχειρηματικότητα ασφαλώς θα είναι μεγαλύτερης αποτελσματικότητας, αν την συνδέσουμε με την εξωστρέφεια. Εμείς δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις εξαγωγές γιατί σε αυτό το κομμάτι μείναμε πίσω, στα χρόνια της κρίσης.», ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι ένας κλάδος που βοήθησε αρκετά στον τομέα των εξαγωγών ήταν εκείνος της αγροτοδιατροφής.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, Βασίλης Γιαγιάκος, χαιρετίζοντας τον υπουργό κατά την έναρξη των εργασιών, μίλησε για την ανάγκη στήριξης της Θεσσαλίας, μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ο υπουργός ανέφερε ότι για την Θεσσαλία θα δοθούν 3 δις ευρώ ενώ μέχρι σήμερα δόθηκαν αρκετά κονδύλια.

«Από την Αναπτυξιακή Τράπεζα, έχουν εξαντληθεί όλα τα κονδύλια για την ρευστότητα. Έχουμε όμως αλλά δεν υπάρχει ζήτηση, 700 εκ. ευρώ διαθέσιμα για δράσεις σε σχέση με την καινοτομία και την Πράσινη Επιχειρηματικότητα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στροφή σε δράσεις που σχετίζονται με το μέλλον και απαιτείται αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο. Επομένως δεν φτάνει μονάχα η χρηματοδότηση αλλά η κατεύθυνση των κονδυλίων σε τομείς και δραστηριότητες που θα έχουν προστιθέμενη αξία για την χώρα και τη Θεσσαλία, που παραμένει μια δυναμική περιοχή παρά τα προβλήματα», κατέληξε ο υπουργός.

Στην σύσκεψη έδωσαν το παρών πέραν τον άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, οι βουλευτές Τρικάλων της ΝΔ Θ. Λιούτας και Κατερίνα Παπακώστα, καθώς επίσης και τοπικοί φορείς.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης