Πέμπτη 30.05.2024 | Εορτάζουν: Εμμέλεια, Εμμελεία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συνεδρίαση του ΣτΕ για τη Μεσοχώρα

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ27.01.2023 | 5:51 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για την ερχόμενη Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) του συνδέσμου Κατακλυζομένων Οικισμού Μεσοχώρας «Αχελώος» κατά της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) για το υδροηλεκτρικό έργο Μεσοχώρας της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, τρεις και πλέον δεκαετίες, μετά την έναρξη της κατασκευής του φράγματος, συνδεδεμένο τότε με το φαραωνικό σχέδιο της εκτροπής του Αχελώου, και έπειτα από οκτώ προσφυγές των κατοίκων της περιοχής – επτά στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και μία στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης – στις οποίες δικαιώθηκαν, το έργο θα κριθεί εκ νέου την επόμενη εβδομάδα, αν δεν πάρει αναβολή για τον ερχόμενο Μάρτιο, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.

Πάντως, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) είναι αισιόδοξοι για την εξέλιξη της υπόθεσης και θεωρούν ότι είναι πολλές οι πιθανότητες να δοθεί τελικά το «πράσινο» φως ώστε να λειτουργήσει ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης